Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Ούγγροι συνέλαβαν δύο τζιχαντιστές που παρίσταναν τους πρόσφυγες


«Καμπανάκι» για τον κίνδυνο τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος να βρίσκονται ανάμεσα στους χιλιάδες μετανάστες που φτάνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, έκρουσε την Τρίτη ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεζ Ντίαζ.

Ανώνυμη πηγή από το Ισλαμικό Κράτος είχε αναφέρει τη Δευτέρα πως 4.000 μυστικοί τρομοκράτες της οργάνωσης έχουν εισέλθει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες μέσω Ελλάδας, προσποιούμενοι τους πρόσφυγες.

«Το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει μια απειλή υπό αυτή την άποψη εδώ και καιρό. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για ευνόητους λόγους. Είναι μια πραγματικότητα που οι υπουργοί Εσωτερικών πρέπει να έχουν λάβουν υπόψη», δήλωσε ο Ντίαζ στους δημοσιογράφους.

Ο Ισπανός υπουργός, που προέβη στα σχόλια μετά την παρουσία του σε συνέδριο για τη βία ενάντια σε μειονότητες στην Μέση Ανατολή, δήλωσε πως η απειλή τρομοκρατικής διείσδυσης στην Ισπανία δεν μπορεί να αποκλειστεί και δεσμεύτηκε για «κατάλληλα μέτρα» για την αποτροπή μιας τζιχαντιστικής εισβολής στην Ισπανία.

Γερμανοί και Ούγγροι αξιωματούχοι έχουν παραδεχτεί την πιθανότητα άφιξης σε κράτη μέλη της Ε.Ε., τζιχαντιστών που παρουσιάζονται ως πρόσφυγες.

Η ουγγρική τηλεόραση ανέφερε την Τρίτη πως οι ειδικές δυνάμεις της χώρας εντόπισαν τουλάχιστον δύο τρομοκράτες που εισήλθαν στην δυτική Ευρώπη μέσω των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών (BND) Γκέρχαρντ Σίντλερ δήλωσε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί «εντελώς» ότι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους μπορεί να εισέλθουν στην Γερμανία παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους σαν πρόσφυγες.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου