Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Ιδρυτής της Tesla Motors προτείνει να ρίξουμε πυρηνικά στον Άρη - Δείτε γιατί


Ο Elon Musk, είναι πολυεκατομμυριούχος, ιδρυτής και διευθυντής της Tesla Motors. Πολλοί τον συγκρίνουν με τον Tony Stark τον μυθικό πολυεκατομμυριούχο και σούπερ ήρωα Iron Man.
Ωστόσο πλέον ο Elon Musk σαφώς προπορεύεται για τον τίτλο του Υπερκακού του Σύμπαντος, γιατί στην εκπομπή "Late Show με τον Stephen Colbert", πρότεινε δύο τρόπους για να γίνει ο Άρης φιλόξενος για τον άνθρωπο.

Υπάρχει ένας αργός τρόπος και ένας γρήγορος, και οι δύο, δήλωσε ο Musk, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Ο αργός τρόπος είναι να πλημμυρίσουμε τον πλανήτη με αέρια του θερμοκηπίου και να προκαλέσουμε ένα είδος πλανητικής θέρμανσης και κλιματικής αλλαγής στον Άρη με το πέρασμα του χρόνου.

Ο γρήγορος τρόπος έχει πολύ μεγαλύτερο... ενδιαφέρον.

Ο Elon Musk πολυεκομμυριούχος και ιδρυτής της Tesla Motors

"Ο γρήγορος τρόπος είναι να ρίξουμε θερμοπυρηνικά όπλα πάνω στους πόλους", δήλωσε ο Musk κοιτάζοντας κατάματα.

«Είσαι ένα Σούπερκακός!» απάντησε ο Colbert . "Ο Σούπερμαν δεν λέει, «ας ρίξουμε πυρηνικές βόμβες». Αυτό το λέει ο υπερκακός ο Λεξ Λούθορ, ο άνθρωπος."

Αυτός θα ήταν ένας τρόπος για κάνουμε το Άρη φιλόξενο για τον άνθρωπο. Και πώς προτείνει ο ίδιος να πάμε στον Άρη με λογικό κόστος; Με τους επαναχρησιμοποιήσιμους πυραύλους του SpaceX, φυσικά. Η τελευταία δοκιμή της τεχνολογίας αυτής, η οποία αφορούσε την προσγείωση του σκάφους σε μια κινούμενη βάρκα στον ωκεανό, απέτυχε θεαματικά όταν αναποδογύρισε και εξερράγη.

Αλλά μέσα σε δύο με τρία χρόνια, ο Musk είπε στον  Colbert, ότι θα είναι έτοιμοι για τούς ανθρώπους επιβάτες. Ναι, πραγματικά -ο Musk πιστεύει ότι άνθρωποι σαν εσάς ή σαν εμένα θα μπορούσαν να μπουν σε ένα σκάφος SpaceX και να αρχίσουν τα ταξίδια γύρω στο διάστημα.

Είναι έτοιμοι οι πύραυλοι; Θα πρέπει να είναι: το SpaceX θέλει πραγματικά να χρησιμοποιήσει τους επαναχρησιμοποιήσιμους πυραύλους του για να πηγαίνει τους αστροναύτες της NASA στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε ο Musk.


Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και κρύβει πολλές πτυχές. Θα ακολουθήσουν κι άλλα άρθρα πάνω σ' αυτό.

Άλλωστε τι θα μπορούσε να πάει στραβά;




Σύνταξη-Επιμέλεια Μαρία Γεωργακοπούλου για τα Αόρατα Γεγονότα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου