Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ο Σεπτέμβριος ο πιο θερμός μήνας από το 1880


Ο Σεπτέμβριος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει ζήσει ο πλανήτης αφότου ξεκίνησαν οι καταγραφές θερμοκρασιών, το 1880, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

«Η περίοδος των εννέα πρώτων μηνών του έτους, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, ήταν επίσης η θερμότερη στα χρονικά», διευκρίνισε η NOAA. Η θερμοκρασία στο διάστημα αυτό ήταν κατά 0,85 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 20ού αιώνα.

Το προηγούμενο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών είχε καταγραφεί το 2014.

Τον Σεπτέμβριο η θερμοκρασία στην επιφάνεια της γης και των ωκεανών ήταν κατά 0,90 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τη μέση θερμοκρασία του 20ού αιώνα, γεγονός που σημαίνει ότι ο μήνας αυτός ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ από το 1880. Μόνο στην επιφάνεια του εδάφους η θερμοκρασία ήταν κατά 1,16 βαθμούς Κελσίου μεγαλύτερη από τη μέση θερμοκρασία του 20ού αιώνα, ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2009.

Ο Σεπτέμβριος ήταν ο έβδομος μήνας του 2015 που έσπασε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών. Φέτος, μόνο ο Ιανουάριος και ο Απρίλιος δεν ήταν θερμότεροι από κάθε άλλη φορά.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου