Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Βαρουφάκης για το βράδυ του δημοψηφίσματος: Ο Τσίπρας μου είπε «ώρα να παραδοθούμε»


Το βράδυ του δημοψηφίσματος ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι «είναι ώρα να παραδοθούμε», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό L'Obs.

Όπως είπε, ο Αλέξης Τσίπρας «δεν πιστεύει στα βασανιστήρια», αλλά «βασανίστηκε ο ίδιος» και αναγκάστηκε να δηλώσει υποταγή. Όπως πρόσθεσε, ο λαός προτιμά κάποιον σαν αυτόν για την εφαρμογή των μνημονίων παρά κάποιον συντηρητικό, ο οποίος θα τα εφάρμοζε ενθουσιωδώς.

Μιλώντας για την ευρωζώνη γενικότερα, τόνισε ότι η Ευρωζώνη δεν δημιουργήθηκε από μια γερμανική κυβέρνηση, αλλά από μια συμμαχία γαλλικών, γερμανικών και ελληνικών ελίτ, που είναι υπεύθυνες για την «καταστροφική αρχιτεκτονική της».

Σχετικά με το δημοψήφισμα, είπε ότι δεν έγινε για να κερδηθεί, αλλά για να βρεθεί μια δικαιολογία για την παράδοση. Τη νύχτα της νίκης του «όχι», όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, «ήταν στον ουρανό». Αλλά «δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήθελε ο Τσίπρας. Ήταν γραμμένο στο πρόσωπό του. Και εκείνο το βράδυ μου είπε: Ήρθε η ώρα να παραδοθούμε. Του απάντησα: όχι για εμένα» αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι το κλίμα ήταν φιλικό και συνάμα λυπηρό. «Ο ίδιος πίστευε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να καταστραφεί αν συνεχίζαμε. Εγώ δεν συμμεριζόμουν αυτή την ιδέα. Έφυγα».

O κ. Βαρουφάκης είπε ότι ένας από τους λόγους που η «επίσημη Ευρώπη» ήταν «αποφασισμένη να μας συντρίψει» ήταν η άνοδος των Podemos στην Ισπανία. Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες, συνέχισε, φοβούνταν την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, «εάν είχαμε καταφέρει να επανεκκινήσουμε την ελληνική οικονομία, θα είχαν την τύχη του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, στο 4%. Έτσι, έπρεπε να μας καταστρέψουν και το έκαναν».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου