Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Η Κίνα με ψυχραιμία δράκου προετοιμάζει την επίθεση της στους τζιχαντιστές


Η Ρωσία εξαπέλυσε μια καταιγίδα αεροπορικών επιδρομών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα εδώ και μια εβδομάδα και τώρα ο Βλάντιμιρ Πούτιν στέλνει στη Συρία την ελίτ των ειδικών δυνάμεων της χώρας του για να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή ενάντια στους τζιχαντιστές.

Όσο περνάνε οι ημέρες τόσο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ότι και η Κίνα ετοιμάζεται να εμπλακεί στον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων.

Σύρος αξιωματούχος είχε δηλώσει πριν μια εβδομάδα περίπου, ότι η Κίνα θα μπει στον πόλεμο «μέσα στις επόμενες πέντε εβδομάδες».

Τα δημοσιεύματα ότι τα κινεζικά πολεμικά πλοία βρίσκονται στη Μεσόγειο όλο και πληθαίνουν, ενώ όπως σας έχουμε ενημερώσει το κινεζικό αεροπλανοφόρο Liaoning-CV-16 βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών της Συρίας από τις 26 Σεπτεμβρίου.

Η Κίνα ενημέρωσε επισήμως τη Μόσχα την Παρασκευή ότι κινεζικά J-15 (Shenyang J-15) μαχητικά – βομβαρδιστικά σύντομα θα βρίσκονται στη Συρία για να πολεμήσουν από κοινού ενάντια στους τζιχαντιστές. Τα αεροσκάφη αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να σηκώνονται από αεροπλανοφόρα και λόγω του ιδιαίτερου σχήματός τους λέγονται και «ιπτάμενοι καρχαρίες».

Την παρουσία του κινεζικού αεροπλανοφόρου επιβεβαίωσε και ο Ιγκόρ Μορόζοφ, μέλος της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το Liaoning-CV-16 και ένα ακόμα κινεζικό πολεμικό πλοίο, ένα καταδρομικό εξοπλισμένο με αντιαεροπορικούς πυραύλους, βρίσκονται στην περιοχή, προσθέτοντας ότι Κινέζοι στρατιωτικοί σύμβουλοι βρίσκονται ήδη σε συριακό έδαφος.

Ο Ιγκόρ Μορόζοφ δήλωσε: «Είναι γνωστό ότι η Κίνα εντάχθηκε στη στρατιωτική μας επιχείρηση στη Συρία.

Ωστόσο, καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές από την Κίνα, ενώ δορυφορικές φωτογραφίες του λιμένα της Ταρτούς τον δείχνουν εντελώς άδειο.

Η Κίνα, όπως σας έχουμε εξηγήσει και σε παλαιότερα άρθρα μας, επιθυμεί να συντρίψει τους τζιχαντιστές στη Συρία επειδή συνδέονται άμεσα με τους τζιχαντιστές Ουιγούρους Τούρκους της δυτικής κινεζικής επαρχίας Σιντζιάνγκ, οι οποίοι επιθυμούν να αποσχιστούν από την Κίνα και να δημιουργήσουν δικό τους τζιχαντιστικό τουρκικό κράτος.




Οι Ουιγούροι της δυτικής Κίνας ζουν στην κοιτίδα των Τούρκων, στη δυτική Κίνα.

Όταν οι τουρκικές φυλές έφυγαν από την Κίνα – Μογγολία (μεταξύ 6ου και 11ου αιώνα) και εισέβαλαν στην κεντρική Ασία αρχικά και αργότερα στη Μικρά Ασία (Βυζάντιο – Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία), κάποιοι ομόφυλοί τους έμειναν πίσω.

Αυτοί είναι οι Ουιγούροι – Τούρκοι και κατοικούν στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

Οι Ουιγούροι έχουν συγκροτήσει το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP) και αυτό αποτελεί την τζιχαντιστική οργάνωση μέσω της οποίας μάχονται.

Η κυβέρνηση της Κίνας κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση ότι βρίσκεται πίσω από το τζιχαντιστικό κίνημα των Ουιγούρων, τους υποκινεί και τους υποστηρίζει. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Κινέζοι θέλουν να σβήσουν από το πρόσωπο του χάρτη τον Ερντογάν.

Πολλοί Ουιγούροι Τούρκοι έχουν μεταβεί στη Συρία (μέσω Τουρκίας) όπου πολεμούν ως εθελοντές στο Ισλαμικό Κράτος και στη Αλ Κάιντα.

Να εξηγήσουμε εδώ ότι οι Κινέζοι τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Συρία, όπως σας γράφουν σε άλλα σάιτ, δεν είναι Κινέζοι, αλλά Τούρκοι Ουιγούροι της Κίνας.

3.500 Ουιγούροι Τούρκοι της Κίνας που βρίσκονται στη Συρία δημιούργησαν οικισμό – βάση κοντά στην πόλη Τζισρ Αλ Σαγκούρ στη βορειοδυτική Συρία, την οποία πρόσφατα πήραν οι τζιχαντιστές από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η βάση αυτή είναι το προπύργιο του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν, το οποίο συμμετέχει στον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), συμμαχική δύναμη τζιχαντιστικών οργανώσεων με κορμό την Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA). Τον ίδιο Στρατό της Κατάκτησης που βομβαρδίζουν από την Τετάρτη οι Ρώσοι και οι δυτικοί «μαλώνουν» τους Ρώσους επειδή -τάχα- βομβαρδίζουν τους «μετριοπαθείς» Σύρους «αντάρτες».

Η Κίνα επειδή θεωρεί ότι η εδαφική της ακεραιότητα και ασφάλεια απειλούνται από τους Τούρκους Ουιγούρους τζιχαντιστές, εκ των οποίων 3.500 βρίσκονται στη Συρία, αποφάσισε να τους αποτελειώσει σε συριακό έδαφος ώστε να μην επιστρέψουν στο μέλλον στη Κίνα και δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που ήδη υπάρχει.

Η Κίνα -και να το συγκρατήσουμε αυτό- επεμβαίνει στη Συρία για να εξολοθρεύσει τους δικούς της τζιχαντιστές, τουλάχιστον αυτό διακηρύττει.

Δεν είναι όμως μόνο τα «παιχνίδια» της Τουρκίας και της Αλ Κάιντα με τους Ουιγούρους τζιχαντιστές στην Κίνα. Και το Ισλαμικό Κράτος φιλοδοξεί να επεκταθεί σε κινεζικό έδαφος.

Ο αυτοανακηρυγμένος χαλίφης στο Ισλαμικό Κράτος, Αμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, είχε απειλήσει με μήνυμα του το 2014 την κυβέρνηση της Κίνας, την οποία κατηγορούσε ότι καταπίεζε τους Ουιγούρους.

Το Ισλαμικό Κράτος στη συνέχεια εξέφρασε και την επιθυμία του να καταλάβει την Κίνα και τον προηγούμενο μήνα ένα έγγραφο των τζιχαντιστών αποκάλυψε ότι η Κίνα βρίσκεται μεταξύ των επόμενων στόχων της οργάνωσης μέχρι το έτος 2020.

Η Κίνα για μακρύ χρονικό διάστημα είχε κρατήσει μια πολιτική να μην εμπλέκεται στα εσωτερικά άλλων χωρών. Ωστόσο, η εμπλοκή των τζιχαντιστών στα εσωτερικά της Κίνας δεν της αφήνουν πολλά περιθώρια «ουδετερότητας». Το Πεκίνο θεωρεί ότι πρέπει να συντρίψει το φίδι του τζιχαντισμού στη φωλιά του, δηλαδή στη Μέση Ανατολή. Για την Κίνα ο πόλεμος ενάντια στην Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος είναι πρωτίστως ένας πόλεμος για την εθνική ασφάλεια και ακεραιότητα της ίδιας της Κίνας.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου