Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Αίγυπτος: «Σκανάρουν» τις πυραμίδες για να ανακαλύψουν τα μυστικά τους


Το μεγαλόπνοο σχέδιο που θα εφαρμοστεί από καναδική ομάδα


Το ξεκίνημα θα γίνει τον επόμενο μήνα από την πυραμίδα Μπεντ και θα ακολουθήσουν η Κόκκινη πυραμίδα, η πυραμίδα του Χέοπα και η πυραμίδα του Χεφρήν



Οι πυραμίδες της Αιγύπτου κρύβουν πολλά μυστικά από το παρελθόν. Χιλιάδες μύθοι και σενάρια έχουν αναπτυχθεί γύρω από τη μαγεία των συγκεκριμένων μνημείων, τα οποία συνδέονται με την υπέρτατη γνώση των μυστικών του κόσμου, ακόμη και με εξωγήινη ύπαρξη ζωής. Μετά από 4.500 και πλέον χιλιάδες χρόνια, η επιστήμη προσφέρει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να «ανακαλύψει» ορισμένα από τα μυστικά τους. Ομάδα επιστημόνων και αρχαιολόγων, θα «σκανάρει» με ειδικές μεθόδους τις πυραμίδες, φιλοδοξώντας να βρει, όσα δεν βρήκαν τις προηγούμενες εκατονταετίες οι τυμβωρύχοι και οι αρχαιολόγοι με τις... κανονικές μεθόδους τους.


Η πυραμίδα Μπεντ στο Ντασούρ

Η Κόκκινη πυραμίδα

Η εφαρμογή του σχεδίου αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα. Οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν θερμικά κύματα από σωματίδια θερμικής απεικόνισης, ευελπιστώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποκαλυφθούν μπροστά τους υπόγειες διαδρομές, δωμάτια και πολλά ακόμα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η πρώτη πυραμίδα που θα «υποστεί σκανάρισμα» είναι η πυραμίδα Μπεντ, στο Ντασούρ, νότια του Καΐρου και θα ακολουθήσει η λεγόμενη Κόκκινη Πυραμίδα. Σειρά θα πάρουν οι δύο μεγάλες πυραμίδες στη Γκίζα, του Χέοπα και του Χεφρήν.

Η πυραμίδα του Χέοπα

Το μεγαλόπνοο σχέδιο έχει αναλάβει ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Λαβάλ του Καναδά, με επικεφαλής τον Ματιέ Κλάιν, η οποία θα χρησιμοποιήσει επίσης υπέρυθρες ακτίνες, προκειμένου να «σαρώσει» μία μεγάλη επιφάνεια, δίχως να αγγίξει τα κτίσματα. «Θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, φτάνοντας δύο ή τρία τετράγωνα βάθος», ανέφερε στις δηλώσεις του.

Η πυραμίδα του Χεφρήν


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου