Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Τρίτη "βόμβα" στην Τουρκία από στρατηγό! "Το ανεξάρτητο κράτος των Κούρδων είναι κοντά"


Λίγες ώρες πριν από τις φονικές εκρήξεις στην Άγκυρα ένας πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας ο στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγκ δήλωνε ότι “ένα ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος θα γίνει πραγματικότητα στο μέλλον”.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Anadolu, ο Μπασμπούγκ πιστεύει ότι οι Κούρδοι εθνικιστές στην Τουρκία επιθυμούν να αποχωρήσουν από τη χώρα και το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο κράτος του Κουρδιστάν της Συρίας.

Ο πρώην Αρχηγός πιστεύει ότι η Τουρκία πρέπει να βελτιώσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες, προκειμένου να αποτρέψει την δημιουργία Κουρδικού κράτους στη ΝΑ Τουρκία "Θα χρειαστούμε σύντομα ένα πιο ισχυρό στρατό”, προειδοποίησε.

Σημειώνεται ότι ο Μπασμπούγκ άσκησε τα καθήκοντα του Αρχηγού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, την διετία 2008-2010.




Καταδίκη από Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την "επίθεση μίσους", όπως χαρακτήρισε τις εκρήξεις στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή "στοχεύει την ειρήνη του έθνους" και έκανε έκκληση για "αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα" απέναντι στην τρομοκρατία.

"Καταδικάζω κατηγορηματικά αυτήν την επίθεση μίσους εναντίον της ενότητας και της ειρήνης της χώρας μας" ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της τουρκικής προεδρίας.

Αυτοί που ευθύνονται για την επίθεση, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, έχουν ως στόχο να σπείρουν τη διχόνοια στην τουρκική κοινωνία.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου