Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Μυστική αναφορά για συγκάλυψη της CIA στη δολοφονία του Κένεντι


Έγγραφα της CIA από τη δολοφονία του Κένεντι τον Νοέμβριο του 1963 αποκαλύπτουν ότι ο διευθυντής της υπηρεσίας βοήθησε στη συγκάλυψη της δολοφονίας του Αμερικανού προέδρου


Ο διευθυντής της CIA John McCone φαίνεται να ήταν ο άνθρωπος-"κλειδί" για την συγκάλυψη της δολοφονίας του Αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι τον Νοέμβριο του 1963, καθώς απέκρυψε αναφορά από την υπόθεση.

Περίπου 52 χρόνια μετά τη δολοφονία που συγκλόνισε τις ΗΠΑ, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο η μυστική υπηρεσία εμφανίζεται ενημερωμένη για την ύπαρξη μιας αναφοράς που έμεινε καλά φυλαγμένη στα συρτάρια των γραφείων της. Σύμφωνα με το περιοδικό Politico, ο διευθυντής της υπηρεσίας αποτέλεσε τον εγκέφαλο του σχεδίου συγκάλυψης και με δική του εντολή η συγκεκριμένη αναφορά, που εξετάζεται πλέον λεπτομερώς, εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη.



Οι πληροφορίες που έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας και οι θεωρίες που συνοδεύον τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου, εμπλέκουν σε αυτή εκτός από τις μυστικές υπηρεσίες, μαφιόζους και κουβανούς αυτοεξόριστους.

Άλλη μια θεωρία που επικρατεί είναι ότι ο Λίντον Τζόνσον, που διαδέχθηκε τον JFK, φέρεται να είπε πως "κάποιον ρόλο πρέπει να έπαιξε η CIA στη δολοφονία του". Μάλιστα, ήταν ο ίδιος που διόρισε την Επιτροπή για την διερεύνηση της υπόθεσης.


Παράλληλα, οι αναφορές από τον ιστορικό David Robarge, επισημαίνουν ότι είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να συντηρηθεί για αρκετά χρόνια η θεωρία που η υπηρεσία είχε δηλώσει μετά το δολοφονικό χτύπημα κατά του προέδρου. Η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ είχε καταλήξει τότε στο συμπέρασμα ότι "ο δολοφόνος Lee Harvey Oswald έδρασε μόνος του και ότι τα κίνητρα της δολοφονίας ήταν άγνωστα".


Το συμπέρασμα αμφισβητήθηκε σχεδόν αμέσως, ωστόσο λίγοι ήταν εκείνοι που μπορούσαν να εκφράσουν διαφορετική άποψη από την CIA. Όλα δείχνουν ότι ο McCone, που πέθανε το 1991, είχε φροντίσει η αναφορά και τα ενοχοποιητικά στοιχεία που ενέπλεκαν την υπηρεσία με τη δολοφονία να καταστραφούν. Παράλληλα, ο ίδιος είχε επανειλημμένως αρνηθεί ότι η υπηρεσία είχε τότε καλύψει την οποιαδήποτε ανάμειξη του Κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο και τους δεσμούς του δολοφόνου με την Κούβα.


Από την ίδια αναφορά προκύπτει ότι πιθανότατα η CIA είχε επικοινωνία με τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης πριν από το 1963 και πως δεν ήταν άγνωστος στην υπηρεσία. Ενώ, ο ιστορικός καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο διευθυντής της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ ακολουθούσε τις διαταγές του Λευκού Οίκου και συγκεκριμένα από τον Τζόνσον, για το κλείσιμο την υπόθεσης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Χαρακτηριστικό της βιασύνης ήταν ότι το έγκλημα δεν εκδικάστηκε ποτέ γιατί ο δολοφόνος του προέδρου συνελήφθη αλλά δολοφονήθηκε λίγο αργότερα, παράλληλα ο δολοφόνος του δολοφόνου δεν δικάστηκε ποτέ για το έγκλημά του.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου