Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Κυνική ομολογία Γερμανών: Κρατάμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη για τον ορυκτό της πλούτο


Αίσθηση αναμένεται να προκαλέσουν για άλλη μία φορά οι νέες αποκαλύψεις και μάλιστα από τους ίδιους τους Γερμανούς για το θολό ενδιαφέρον του Βερολίνου για τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας μας.

Οι «εκβιαστές» που κρατούν την Ελλάδα δέσμια του υπερμνημονίου και οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση έρχονται τώρα να παραδεκτούν πως οι ίδιοι θέλουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη για έναν και μοναδικό λόγο: Για να επιτευχθεί η αρπαγή του ορυκτού πλούτου και η ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα το ρόλο που παίζουν, τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι ΗΠΑ για να περάσει ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας, είτε στους Αμερικανούς, είτε στους Γερμανούς, καθώς το Newsbomb.gr, με μία σειρά δημοσιευμάτων πρώτο αποκάλυψε το «κοινό μυστικό» των διεθνών τοκογλύφων.

Αυτή τη φορά, γερμανικά δημοσιεύματα προχωρούν σε μία κυνική ομολογία: Το φυσικό αέριο και η επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βγάλει εκτός παιχνιδιού τη Ρωσία, κρατά την Ελλάδα στην Ευρωζώνη παρά τα σοβαρά οικονομικά της προβλήματα.

Συγκεκριμένα, τα γερμανικά ΜΜΕ ομολόγησαν πως οι διεθνείς τοκογλύφοι κρατούν με… όρο την Ελλάδα στο ευρώ, ώστε να επιτευχθεί η υφαρπαγή του ορυκτού πλούτου και η ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης!

Σε δημοσίευμά της, η οικονομική ιστοσελίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten υποστηρίζει πως η διάσωση της Ελλάδας «δεν είναι πολιτικό πρότζεκτ». Αντίθετα, σύμφωνα με το δημοσιεύμα έχει να κάνει με το φυσικό αέριο και την επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδεσμευτεί από την εξάρτηση της από την Ρωσία, μέσω του αγωγού TAP ο οποίος θα περνά από την Ελλάδα.

«Προκειμένου να μην διακυβευθεί το έργο εξαιτίας μίας κατάρρευσης της Ελλάδας, η χώρα διατηρείται στο ευρώ. Η πικρή αλήθεια για τους Έλληνες είναι ότι το ζήτημα είναι η χώρα τους, όχι οι άνθρωποι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα.

Παράλληλα, η γερμανική ιστοσελίδα υποστηρίζει πως παρόλο που οι εταιρείες που θα εκμεταλλευτούν τον TAP υπόσχονται νέες θέσεις εργασίες στην Ελλάδα, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. «Για τους περισσότερους Έλληνες δεν θα επιφέρει καμία πραγματική βελτίωση των συνθηκών ζωής. Αυτοί θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται με προγράμματα λιτότητας».

Αντιθέτως, όπως αναφέρει το Deutsche Wirtschafts Nachrichten αυτοί που θα επωφεληθούν της κατάστασης, όπως πάντα, θα είναι μόνο οι πλούσιοι.

Το Newsbomb.gr θα συνεχίσει να αποκαλύπτει το ρόλο των «εκβιαστών», οι οποίοι με κάθε τρόπο επιθυμούν την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας...




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου