Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

«Τρώτε λουκάνικα χωρίς ενοχές», καλεί τους Γερμανούς ο υπουργός Τροφίμων


«Κανείς δεν πρέπει να φοβάται όταν τρώει ένα ψητό λουκάνικο», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Σμιτ, υποστηρίζοντας πως «όπως πάντα, όλα είναι θέμα ποσότητας»


Να τρώνε λουκάνικα χωρίς ενοχές, καλεί τους πολίτες της Γερμανίας ο υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας της Γερμανίας, Κρίστιαν Σμιτ, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους καταναλωτές μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που χαρακτήρισε καρκινογόνα τα επεξεργασμένα κρέατα.

«Κανείς δεν πρέπει να φοβάται όταν τρώει ένα ψητό λουκάνικο», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Σμιτ, υποστηρίζοντας πως «όπως πάντα, όλα είναι θέμα ποσότητας» και σημειώνοντας πως «η υπερβολική κατανάλωση οποιουδήποτε πράγματος είναι κακή για την υγεία», φέρνοντας ως παράδειγμα τον ήλιο.

Βασιζόμενο σε περισσότερες από 800 μελέτες, το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (CIRC) του ΠΟΥ, έθεσε την Δευτέρα τα επεξεργασμένα κρέατα -ιδίως τα αλλαντικά- στην κατηγορία των ουσιών που θεωρούνται «καρκινογόνες για τον άνθρωπο» ενώ τα κόκκινα κρέατα
-χοιρινό, βοδινό, αρνάκι- χαρακτηρίστηκαν «πιθανόν καρκινογόνα».

«Ανησυχούμε άδικα τους ανθρώπους όταν βάζουμε το κρέας στο ίδιο τσουβάλι με τον αμίαντο ή τον καπνό», είπε ο Σμιτ, επισημαίνοντας πόσο σημαντική είναι η ισορροπημένη διατροφή.

Σημειώνεται πως τα λουκάνικα και τα αλλαντικά χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης στη Γερμανία, ωστόσο η κατανάλωση κρέατος στη χώρα μειώθηκε το 2013 στα 60,3 κιλά ανά άτομο τον χρόνο, από 61,3 κιλά που ήταν το 2010.

Η Γερμανία είναι επίσης σημαντικός παραγωγός κρέατος, με 8,8 εκατομμύρια τόνους το 2013, εκ των οποίων τα 5 εκατομμύρια τόνοι ήταν χοιρινό.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου