Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η «βιομηχανία» της απελπισίας


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Τα τελευταία χρόνια ως κάτοικοι αυτής της ευλογημένης χώρας, έχουμε βρεθεί προ μιας πρωτοφανούς εκστρατείας εξόντωσης αφ’ ενός της υλικής μας υπόστασης και αφετέρου και το κυριότερο, της πνευματικής μας ταυτότητας.

Δυο σημαντικά γεγονότα – εξελίξεις συνέλαβαν σε αυτή την «βιομηχανία» απελπισίας και στην συνέχεια εξοντώσεως μας. Από την μια η πολιτική προδοσία, δηλαδή η απαξίωση του πολιτικού συστήματος το οποίο επί χρόνια λειτουργούσε με ένα ρουσφετολογικό σύστημα. Έδινε δηλαδή κάποια «ψίχουλα» στους «ευτυχισμένους» πολίτες ψηφοφόρους του και αυτό ανενόχλητο λεηλατούσε συστηματικά τον κρατικό κορβανά.

Και από την άλλη η θρησκευτική αποστασία. Ποιμένες και πνευματικοί μας Πατέρες, όλο και περισσότεροι, (ευτυχώς υπάρχουν και θύλακες αντιστάσεως), ταυτίζονται με την οικουμενιστική παναίρεση, αναγορεύουν τον Πάπα της Ρώμης σαν Άγιο συνομιλητή και ακόμα χειρότερο, ανοίγουν «πόρτες» εισόδου σε όλες τις ανίερες θρησκευτικές δοξασίες που είναι πλήρης ψυχοφθοροποιών στοιχείων.

Πέραν όλων τούτων έχουμε τελευταία και την λεγομένη «τρομοκρατία της…γελοιότητας». Καθημερινά μας βομβαρδίζουν ότι έρχεται το τέλος του κόσμου, ότι έρχεται ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, ότι θα μας επιτεθούν οι Τούρκοι, ότι θα γίνουν φοβερές καταστροφές στην πατρίδα μας, ότι ο Αρμαγεδδών είναι προ των πυλών και ότι… τρέξτε να αποθηκεύσετε προμήθειες λες και θα μπορούμε να επιβιώσουμε όταν οι άλλοι γύρω μας θα λιμοκτονούν.

Όλα αυτά που προβάλλονται με τον πιο έντεχνο και πονηρό τρόπο από τα νεοταξικά ΜΜΕ και τα καθημερινά άκρως τοξικά κεντρικά δελτία ειδήσεων, έχουν ένα και κύριο σκοπό : Να εξοντώσουν την εθνοθρησκευτική μας ταυτότητα και να μας καταστήσουν άβουλα πρόβατα. Να πάψουμε να υπάρχουμε σα Έλληνες Ορθόδοξοι και αυτή η χώρα να είναι μόνο αντικείμενο ιστορικής μελέτης, ένα μουσείο παλιών και «αναχρονιστικών» δοξασιών.

Αλήθεια σε όλα αυτά ποια είναι η ορθή απάντηση ; Ποιος αλήθεια μπορεί να «σπάσει» το φρόνημα ενός πραγματικού πιστού Ορθόδοξου ; Ο Κύριος μας άφησε ιερή παρακαταθήκη την εκκλησία Του και ούτε πύλαι του Άδου θα μπορέσουν να την διαλύσουν.

Έχουμε τον μεγαλύτερο θησαυρό σε όλο αυτό τον φθαρτό κόσμο. Τον δέκατο ένατο αιώνα όταν πήγαιναν Έλληνες παπάδες στην Ρωσία τους υποδέχονταν σαν αγίους και τους προσκυνούσαν με μεγάλη ευλάβεια. Σήμερεα όμως ; Η Κωνσταντινούπολη έπεσε από δυο παράγοντες. Από την υπονόμευση της Δύσης και από την εσωτερική φιλοπαπική προδοσία. Και όμως η Ελληνική εκκλησία όχι μόνο δεν πέθανε, αλλά επέζησε και μεγαλούργησε για να τρωθεί στην συνέχεια ανεπανάληπτα μετά την ανεξαρτησία του ελληνικού κράτους.

Στον Ελληνορθόδοξο δεν αρμόζει η απελπισία, δεν αρμόζει η απογοήτευση, δεν αρμόζουν σκέψεις απόγνωσης. Δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες είναι το φοβερό επίτευγμα της νεοταξικής σάρωσης της πατρίδας μας. Και όμως δεν έχουν κατορθώσει να απαλείψουν το ορθόδοξο φρόνημα παρά τις συνεχείς λυσσαλέες τους επιθέσεις.

Η ευλογημένη αυτή χώρα με το ανεκτίμητο γεωστρατηγικό της πλεονέκτημα, είναι η μοναδική που γεννά Αγίους και η Αγιοσύνη είναι ασύλληπτα ανώτερη από την πληροφορική και την τεχνολογία των γονιδίων. Γιατί η αγιοσύνη «ίπταται» σε άγνωστα για την επιστήμη ανώτερα ευλογημένα πεδία. Αυτό είναι το ατομικό μας οπλοστάσιο!

Φτάνει πια η μεμψιμοιρία και η απόγνωση. Ο μεγαλύτερος πλούτος μας που «αυτοί» τον υπολογίζουν πολύ περισσότερο από ότι εμείς οι ίδιοι, είναι ακριβώς αυτή η Ελληνορθόδοξη ταυτότητα μας.




ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου