Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Μπορούν να «χακάρουν» το 87% των Android κινητών


Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ που δημοσίευσε το Business Insider, τουλάχιστον το 87% των smartphones που έχουν το λειτουργικό Android είναι πιο ευαίσθητα σε επιθέσεις από κακόβουλες εφαρμογές και SMS με ιούς. 

Η έρευνα συγκέντρωσε στοιχεία από 20.000 εθελοντές και βρήκε ότι το 87% των συσκευών τους είναι έκθετα σε τουλάχιστον 11 γνωστούς τύπους ιών και επιθέσεων. Η έκθεση της έρευνας τονίζει ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την έκθεση των συσκευών στους ψηφιακούς κινδύνους, φέρουν οι κατασκευαστές των συσκευών, τονίζοντας ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, πρώτα εντοπίζουν τους κινδύνους και μετά αναβαθμίζουν το λογισμικό που διορθώνει σφάλματα και κενά ασφαλείας. 

Η μελέτη επισημαίνει ότι "κάτι πήγε λάθος στην παροχή ενημερώσεων ασφαλείας στην αγορά του Android, αφού τα περισσότερα smartphones με Android πωλούνται ως μέρος 12μηνου ή 24μηνου συμβολαίου, αλλά στο διάστημα αυτό, λίγες μόνο συσκευές προλαβαίνουν να κατεβάσουν το ενημερωμένο λογισμικό". 

Βάσει των στοιχείων της έρευνας τα κινητά Nexus είχαν τις καλύτερες επιδόσεις σε θέμα αφάλειας, με δεύτερα τα smartphone της μάρκας LG, και κατόπιν της Motorola, της Samsung, της Sony και της HTC.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου