Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Οι Ρώσοι σχεδίαζαν να εξαφανίσουν το Λονδίνο με πυρηνικό ολοκαύτωμα


ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ!


Σχέδιο των Ρώσων να χτυπήσουν το Λονδίνο χρησιμοποιώντας πολύ ισχυρές πυρηνικές κεφαλές όταν ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν στο απόγειό του, αποκαλύπτεται μέσα από άκρως απόρρητες επιστολές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο βρετανικό τύπο.

Η τρομακτική μόνο και στην ιδέα συνωμοσία ήρθε στο φως σε γράμμα που είχε αποστείλει στις Βρετανικές Αρχές ο Βρετανός ειδικός σε θέματα ατομικής ενέργειας Γουίλιαμ Πένι προειδοποιώντας ταυτόχρονα για πιθανή επίθεση το 1954.

Σε επιστολή προς την Αρχή Ατομικής Ενέργειας και τον πρόεδρο της Έντουιν Πλόουντεν γραφεί πως η Μόσχα χρησιμοποιώντας μέχρι και πέντε βόμβες θα μπορούσε να ισοπεδώσει τις περιοχές που θα έπληττε σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων. Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε στην επιστολή ποιες από τις περιοχές θεωρούνται ως πιθανότεροι στόχοι, αν και τονίζει ότι όλοι οι Βρετανοί θα υπέφεραν ύστερα από μια τέτοια επίθεση.

Όπως προειδοποιούσε ο Πένι, που πέθανε το 1991 σε ηλικία 81 ετών, οι βόμβες των Ρώσων θα ήταν πιο ισχυρές από αυτές που έριξαν οι Αμερικανοί στο Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου 1945. Τουλάχιστον 75.000 σκοτώθηκαν από την έκρηξη και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν.


Η αποκάλυψη για το σχέδιο των Ρώσων συμπίπτει με την αναζωπύρωση της δημόσιας συζήτησης για την πυρηνική πολιτική της Βρετανίας.

Ο υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλλον προειδοποίησε πρόσφατα ότι υπάρχουν ανησυχητικές προκλήσεις για την πυρηνική συναίνεση που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια, την ίδια στιγμή που ο νέος ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν επαναλάμβανε την αντιπυρηνική στάση του. Οι Βρετανοί βουλευτές θα κληθούν μέσα στους επόμενους μήνες να ψηφίσουν για το αν θα συνεχιστεί ή όχι το κοστοβόρο πρόγραμμα Trident που είναι η θαλάσσια «πλατφόρμα» πυρηνικού πολέμου του Ηνωμένου Βασιλείου που συμπεριλαμβάνει πυρηνικά υποβρύχια, πυρηνικές κεφαλές και διηπειρωτικούς πυραύλους.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου