Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Η Ευρώπη θα διαλυθεί, έρχονται πόλεμοι


Ο μεγαλύτερος Βρετανός επενδυτής αναφέρει πως «Σε 15 χρόνια από τώρα η ΕΕ θα διαλυθεί».

Το πρόβλημα των πολλών μεταναστών όπως και η άνοδος του πολιτικού εξτρεμισμού θα κάνουν την Ένωση το 2030 να γίνει κομμάτια όπως ο ίδιος κατέστησε σαφές.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι, «Δεν είμαι καθόλου βέβαιος αν σε 15 χρόνια από τώρα, η ΕΕ θα είναι όπως τη γνωρίζουμε τώρα. Από την άλλη, όμως, είμαι σίγουρος πως αν δεν υφίσταται, τότε η Ευρώπη θα γνωρίσει πολέμους και τούτο είναι κάτι που με τρομάζει».


Κατά τον Χαντς, κομβικό σημείο, στην αλλαγή που υφίσταται καθημερινά η ΕΕ είναι ότι το πολιτικό κέντρο αρχίζει να χάνει σημαντικές δυνάμεις και ότι το πολιτικό στερέωμα, ευρωπαϊκά, τείνει να στηριχθεί σε δύο επικίνδυνους πυλώνες: τα δύο άκρα και... ακραία πόδια του πολιτικού φάσματος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξαφανίζεται η έννοια του συμβιβασμού σε εθνικό επίπεδο που με τη σειρά της διαλύσει την πολιτική βάση. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει το θέμα των μεταναστών. Δυστυχώς, η Ευρώπη δεν διαθέτει εκείνες τις πολιτικές ηγεσίες που θα καταφέρουν να χειριστούν όλα αυτά τα θέματα».

Από τη μεριά του ο Τζιμ Μέλλον, ο επενδυτής με τις διασυνδέσεις στην πολιτική της Βρετανίας, έρχεται να επιβεβαιώσει τον Γκάι Χαντς, δηλώνοντας πως σε 10-15 χρόνια, η κρίση θα χτυπήσει Γαλλία και Ιταλία σε μεγάλο βαθμό και αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου