Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Τα Capital Controls και το ηλεκτρονικό χρήμα


Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο,
Δρ. Νομικής, Δικηγόρο



Η Συνταγματική συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικυρώθηκε στις 29-10-2004 στην Ρώμη, τελεί όμως ακόμη σε αναστολή ως προς την εφαρμογή της, λόγω των πολλαπλών αντιθέτων σε αυτήν δημοψηφισμάτων στις Ευρωπαϊκές χώρες, εισάγει Αρχές Δικαίου είτε κατ’ ευθείαν είτε καθ’ ερμηνείαν των κανόνων. Με αυτήν  διαμορφώνεται μια νέα έννομη τάξη.

Μεταξύ των θεμελιωδών αρχών που θεσμοθετούνται και διακηρύσσονται σε αυτό το Ευρωπαϊκό συνταγματικό κείμενο, εξέχουσα θέση έχουν ιδιαίτερα οι αρχές της ανοιχτής οικονομίας και αγοράς (ΙΙΙ, 177,178), η αρχή άσκησης ενιαίας νομισματικής πολιτικής (ΙΙΙ,177), η αρχή της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας (Ι,46), η Αρχή Ελεύθερου ανταγωνισμού (ΙΙΙ, 161, 162, 163) και τέλος η αρχή του σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων (1,2,3,9-ΙΙ 112) και η αρχή της Λαϊκής κυριαρχίας (ΓΕ, Β1-Ι 46, 47) (βλ. για τις αρχές αυτές όπως διατυπώνονται σε Πέτρο Μηλιαράκη, το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα μεταξύ νομικού δόγματος και πολιτικής σελ 84 επ εκδόσεις Α. Λιβάνη).

Λειτουργούν όμως ή καταπατούνται οι παραπάνω πομπωδώς διακηρυσσόμενες αρχές, όταν στην χώρα μας θεσμοθετήθηκαν τα CAPITAL CONTROLS (C.C)– ως προσωρινή λύση στην ανάσχεση συνεχούς εκροής κεφαλαίων από την χώρα, είναι άραγε έτσι ;;- ενώ τώρα όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος η άποψη πως στο κατώφλι του 2016 οι συναλλαγές μας θα γίνονται μέσω τραπεζών με πιστωτικές κάρτες και ηλεκτρονικά κουμπιά,   με συνέπεια να εξαφανισθεί το χρήμα που είχαμε στα πορτοφόλια και στις τσέπες μας υπό μορφή χαρτιού.

Παρελθόν λοιπόν θα αποτελούν σε λίγους μήνες οι συναλλαγές με μετρητά. Κι αυτό, γιατί όλες οι πληρωμές σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες θα γίνονται υποχρεωτικά σε πλαστικό χρήμα. Δηλαδή, με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες με τον ηλεκτρονικό τρόπο που μπήκε στην ζωή των Ελλήνων ραγδαία μετά  την επιβολή των CAPITAL CONTROLS(C.C).
Σχεδιάζεται λοιπόν σε πρώτη φάση, το υπουργείο οικονομικών να υποχρεώσει από το επόμενο έτος κάθε επιχείρηση αλλά και κάθε ελεύθερο επαγγελματία να διαθέτει μηχάνημα ΡOS ώστε να μπορούν οι πελάτες τους να πληρώνουν με κάρτες χρεωστικές ή πιστωτικές.
Στόχος για το Ελληνικό δημόσιο δεν είναι άλλος από τα αυξημένα έσοδα, αφού πιστεύουν πως όταν οι πληρωμές θα περνούν από το τραπεζικό σύστημα και δεν θα γίνονται με μετρητά, τότε θα μειώνεται η φοροδιαφυγή με ταυτόχρονη αύξηση των εσόδων.

Παράδειγμα προς μίμηση η Αυστραλία, όπου έρευνες δείχνουν πως σε μια δεκαετία τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα θα εξαφανισθούν από την καθημερινότητα αυτής της χώρας και την θέση τους θα πάρει το ηλεκτρονικό χρήμα !. (βλ για τον προβληματισμό, Έρχεται το τέλος στις συναλλαγές με μετρητά- πλαστικό χρήμα παντού, ιστότοπος Lykavitos. Gr 13-10-2015).
Η παραδοχή αυτή της αντικατάστασης των μετρητών με πλαστικό και ηλεκτρονικό χρήμα, γεννά αναμφισβήτητα τα ακόλουθα ερωτήματα. Τα C.C. ήλθαν στην ζωή μας για να φρενάρουν την ανηλεή εκροή χρημάτων και κεφαλαίων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό ή για να προετοιμάσουν το έδαφος για την έκδοση χιλιάδων πιστωτικών καρτών αρχικά και μετέπειτα στην είσοδο των συναλλασσομένων στον μαγικό κόσμο της αχρήματης κοινωνίας;

Γιατί ποτέ κανένας δεν σκέφθηκε πως τα C.C. που επέβαλε η τράπεζα της Ελλάδος με τον αξιοπερίεργο Διοικητή της , προσκρούουν τουλάχιστον στις αρχές της ανοιχτής οικονομίας και αγοράς, του ελεύθερου και ανόθευτου ανταγωνισμού αλλά και της άσκησης ενιαίας νομισματικής πολιτικής, αρχές που υπάρχουν ακόμη από την αρχική ιδρυτική συνθήκη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (Ε.Ο.Κ.) που μετεξελίχθηκε σε Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) . Πόσο αλήθεια εναρμονισμένος ενωσιακά είναι ο θεσμός των CAPITAL CONTROLS, όταν πλέον δεν θα μπορεί, συνάμα, ως άρρηκτη απόρροια τούτου, αντίθετα θα θίγεται η ελεύθερη διακίνηση αγαθών, υπηρεσιών και προσώπων αλλά και η ελεύθερη κυκλοφορία νομισμάτων μέσα στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Κατά συνέπειαν τα C.C. κάτι άλλο εξυπηρετούν από αυτό που μας προέταξαν οι σκοτεινοί και συνάμα δίγλωσσοι όσο και εσωστρεφείς κυβερνήτες και τραπεζίτες αυτής της χώρας! Με δεδομένο ότι ο αξιοθρήνητος αυτός λαός με τους υπευθύνους (;!) φορείς του και τους τεχνοκράτες του , ουδέποτε ξεσηκώθηκε, ούτε πραγματικά διαμαρτυρήθηκε μετά την πρόσκαιρη (;!) επιβολή των C.C., γεννάται το περαιτέρω ερώτημα, αν υπάρχει στον κόσμο άλλη χώρα που να έχει δεχθεί τόσο σκληρά και σε τέτοια διάρκεια C.C.;!

Είναι γνωστόν ότι το πειραματόζωο « η Ελλάς» δεν επιλέχθηκε τυχαία. Τόσο η, γεωστρατηγικής σημασίας αλλά και από πλευράς άφθονου ορυκτού πλούτου, χώρα μας, παράλληλα όμως και η ανυπόταχτη φύση του Έλληνα, φαίνεται πως απασχολούν ιδιαίτερα τους «μάστορες» της παγκοσμιοποίησης, ολίγον κατ’ ολίγον να ελέγξουν κατά οργουελικό τρόπο τον εξουθενωμένο πια αλλά και αποπροσανατολισμένο συνάμα λαό. Πώς; Αρχικά με το πρόσχημα των C.C., που και μόνον με τους κανόνες της ένωσης δεν είναι συμβατά (!), στην συνέχεια όμως να αποτελέσουν την χρυσή γέφυρα για την αχρήματη κοινωνία.

Οι πλαστικές πιστωτικές κάρτες δεν δημιουργήθηκαν έτσι τυχαία από την μια μέρα στην άλλη για να εξυπηρετούν τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να σηκώσουν το «ελεγχόμενο» χρήμα από τα ΑΤΜ. Δημιουργήθηκαν για να συνηθίζουν τους συναλλασσομένους, είτε ιδιώτες είναι αυτοί, είτε επιχειρήσεις, στον νέο τρόπο συναλλαγών, αφού όλα θα γίνονται σε λίγο και θα εξελίσσονται μέσω του ηλεκτρονικού χρήματος. Να πού αποσκοπεί λοιπόν το εξαρτημένο ελληνικό κυβερνείο και οι τράπεζες, καθοδηγούμενοι από τους ξένους και αδίστακτους πάτρωνές τους. Όλες οι συναλλαγές να γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα!

Ένα μέτρο που συνάμα θα επεκταθεί σε όλες τις επιχειρήσεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα μερικών ετών, θα καλύψει το σύνολο των συναλλαγών, πολιτών και επιχειρήσεων. Ένα μέτρο που θα εξαφανίσει την φυσική μορφή των μετρητών και που νομοτελειακά θα οδηγήσει την κοινωνία στα αιώνια δεσμά του ηλεκτρονικού χρήματος, της καταγραφής των καταναλωτικών δαπανών, ένα μέτρο που θα δίνει την δυνατότητα σε ένα απρόσωπο και ύποπτο κράτος να γνωρίζει το ψυχολογικό και καταναλωτικό προφίλ αλλά και τις συνήθειες όλων των Ελλήνων.

Ένα μέτρο που θα καταργήσει κάθε μορφή ιδιωτικότητας και προσωπικής ζωής, καθώς το κράτος θα γνωρίζει πια ακόμη και τις σεξουαλικές δραστηριότητες (νόμιμες ή παράνομες) των πολιτών! Σκέφθηκε άραγε κανείς πως ένας τέτοιος απόλυτος έλεγχος των σιδηροδέσμιων ηλεκτρονικά και ανήμπορων να αντιδράσουν, όπως φαίνεται Ελλήνων, από τον μεγάλο αδελφό (BIG BROTHER)του ύποπτου κράτους και των απρόσωπων τραπεζών, προσκρούει και σε διατάξεις του ισχύοντος  Συντάγματός μας; Ιδιαίτερα αυτή του θεμελιώδους άρθρου 2 παρ 1 που αναφέρεται στην υποχρέωση της πολιτείας να σέβεται και προστατεύει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

Αυτή του άρθρου 5 που καθιερώνει την ελεύθερη (;!) ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, συμμετέχοντας στην κοινωνική οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας….. αλλά και – ω τι θλιβερή ειρωνεία!- στο ατομικό και ανθρώπινο δικαίωμα προστασίας από την συλλογή, επεξεργασία και χρήση με ηλεκτρονικά μέσα των προσωπικών του δεδομένων (!),όπως ο νόμος ορίζει. Τα οποία (προσωπικά δεδομένα), μάλιστα κατά το Σύνταγμά μας, διασφαλίζονται από ανεξάρτητη αρχή που συγκροτείται και λειτουργεί, όπως ο νόμος ορίζει (αρθ 9 Α)! Αναμφισβήτητα  λοιπόν, πρόκειται για διάτρηση του σκληρού πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
Έτσι λοιπόν το σχέδιο για το ηλεκτρονικό χρήμα έχει εγκριθεί από τους δανειστές και τους παγκόσμιους εντολοδότες με σκοπό ταχύτατα ακόμη και μέσα στον Νοέμβρη να κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή, όπου θα περάσει μέσα στο έντονα με μνημονιακό άρωμα ψεκασμένο κοινοβούλιο!

Η μνημονιακά πορευόμενη πια Ελλάδα για την επιβολή του μέτρου, υπόσχεται μέχρι και απαλλαγή από την υποβολή της δήλωσης του φόρου εισοδήματος και την περιοδική δήλωση ΦΠΑ, εφ’ όσον οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν ένα λογαριασμό και μια κάρτα για τα έσοδα και έξοδά τους (έτσι είπε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης). Το μέτρο της απαλλαγής από υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος αναμένεται κατά τις δηλώσεις των «πραιτοριανών»  να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους (πχ αγρότες).
Όμως η αιώνια ηλεκτρονική σκλαβιά που ετοιμάζει η καθοδηγούμενη από ξένα και ισχυρά κέντρα λήψεως αποφάσεων Ελληνική κυβέρνηση , θα έχει πρωταρχικά ως αποτέλεσμα την αναγκαστική διαβίωση, εργασία- κατανάλωση όλων των πολιτών και των επιχειρήσεων μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Των τραπεζών που αποτέλεσαν πριν λίγα χρόνια τον «Δούρειο Ίππο» για την οικονομική υποδούλωση των απερίσκεπτων καταναλωτικά εξαρτημένων Νεο-Ελλήνων!
Το πιο θλιβερό όμως είναι πως μέσα από την υποδούλωση του ηλεκτρονικού χρήματος , οι πολίτες παύουν να έχουν προσωπική ζωή και ιδιωτική, αφού όλα θα είναι γνωστά από τον «Μεγάλο αδελφό» που κατά οργουελικό τρόπο θα μπορεί ξαφνικά να τα χρησιμοποιεί εναντίον τους!

Μήπως γι’ αυτό πριν χρόνια μας προετοίμαζαν με REALITY και εκπομπές BIG BROTHER προς εθισμό και προσαρμοστικότητα της μαλθακής και χθαμαλής σε επίπεδο κοινωνίας; Το κροκοδείλιο οικονομικό κατεστημένο προπαγανδίζει για την κατάργηση των μετρητών με πρόσχημα την φοροδιαφυγή. Κανείς όμως δεν μπορεί να συλλάβει το ανεκτίμητο αγαθό, τι σημαίνει ελευθερία επιλογών, χωρίς να νοιώθει ότι παρακολουθείται.

Μετρητά σημαίνει έλεγχος. Πλαστικό χρήμα και πιστωτικές κάρτες σημαίνει ασυδοσία, σκλαβιά και όλεθρος. Ξεχνάμε πως με τις πιστωτικές κάρτες όλοι αγόραζαν, εξαρτημένοι από την καταναλωτική μανία γιατί δεν έβλεπαν χρήμα αλλά μόνον αριθμούς;!

Η κατάργηση των μετρητών και του φυσικού χρήματος, πέρα από τις αρνητικές ψυχολογικές παρενέργειες που σίγουρα θα έχει, είναι ο προθάλαμος στον ολοκληρωτισμό. Αφού και στις δυτικές κοινωνίες οι ελεγχόμενοι αστοί μπορούν να ελέγχονται μέσα από τον Μεγάλο αδελφό. Ο Δυτικού και Ανατολικού τύπου ολοκληρωτισμός έχει μια κοινή βάση. Τον εξαχρειωμένο Αστισμό.

Όμως στην παρατηρούμενη φρενίτιδα «ευφυών» οικονομολόγων για την κατάργηση του φυσικού χρήματος, ως πανάκεια για ένα καλύτερο και δικαιότερο κράτος,  με πάταξη της φοροδιαφυγής, ο σκεπτόμενος άνθρωπος στα πλαίσια του ορθού λόγου αντιπαραθέτει:
Αν κάποτε για λόγους «οικονομικής κρίσης» ή γιατί έτσι το θέλουν, αφού έχουν την δύναμη, οι τράπεζες επιβάλλουν αρνητικά επιτόκια, πώς ο πολίτης θα εξασφαλίσει πια τα χρήματά του και την αγοραστική του δύναμη;

Ποιες δυνατότητες επιλογών και κλιμάκωσης των αναγκών του θα έχει ο σιδηροδέσμιος πολίτης, όταν μέσα από τον τραπεζικό λογαριασμό του το κράτος θα παίρνει απευθείας τον φόρο που αυθαίρετα πολλάκις επιβάλλει, αφήνοντάς τον στα κρύα του λουτρού και στην πείνα αυτόν και την οικογένειά του;

Το ύποπτο κράτος μαζί με τους πολιορκητικούς κριούς του, τις απρόσωπες τράπεζες, θα μπορούν κάλλιστα να στοχοποιούν «επικίνδυνους» λόγω ιδεών και απήχησης σε κοινωνικές ομάδες. Πέραν της φυσικής τους καταδίωξης με στημένους κακοποιούς και κατασκευασμένα ατυχήματα, ποιος εξασφαλίζει τα χρήματα των στοχοποιημένων αυτών ανθρώπων από ηλεκτρονική εξαφάνιση;

Αφού δεν θα υπάρχει χαρτί που να αποδεικνύει την μισθοδοσία ή ότι είχε τόσες «ηλεκτρονικές» πιστωτικές μονάδες στον λογαριασμό του! Όταν θα συμβεί το Delete αυτό που έπαυσε ηλεκτρονικά, απλά δεν υπάρχει. Ποιος αποκλείει πως έτσι δεν θα εξαφανίζονται ηλεκτρονικά μη αρεστοί στο σύστημα άνθρωποι. Άνθρωποι που ακόμη σκέφτονται και αντιστέκονται… Γιατί το σύστημα δεν θέλει τέτοιους, αλλά αποχαυνωμένους μαζανθρώπους!
Και ποιος ακόμη αποκλείει, πως άνθρωποι κόλακες και προσκείμενοι στο σύστημα δεν θα επιβραβεύονται με συνεχή «εμφάνιση ηλεκτρονικού χρήματος στον προϋπολογισμό»  τους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν;

Και πάλι θα ρέει «μαύρο χρήμα» αλλά ηλεκτρονικό αυτή την φορά, προσβάσιμο όμως μόνον στους αρεστούς του σκοτεινού και ανέλεγκτου κράτους.
Σε μια αχρήματη κοινωνία, όπου ο πολίτης θα ελέγχεται, ή θα συμμορφώνεται και θα σκύβει το κεφάλι για να βρει δουλειά ή θα μένει στο περιθώριο περιμένοντας και τον βιολογικό του θάνατο (βλ για όλα αυτά άρθρο Θεόφραστου Ανδρεόπουλου, Αχρήματη κοινωνία υποχρεωτική από το  2016, ιστότοπος DEFENCE NET 12-10-2015).

Αμείλικτα ερωτήματα που κονιορτοποιούν κάτι ανώνυμα δημοσιεύματα των Financial Times, τα οποία κάνουν έκκληση για την κατάργηση των μετρητών, για να πάρουν τάχα οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις περισσότερη εξουσία και για να τιμωρούνται οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν μετρητά!. Επιχειρήματα που είχαν προβληθεί κι από τον Εβραϊκής καταγωγής Αμερικανό Οικονομολόγο Kenneth Rogoff.

Κι έτσι εύλογα στριφογυρίζει ο εφιάλτης στο μυαλό κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου. Δεν είναι και η καθιέρωση του «ηλεκτρονικού χρήματος» ο προθάλαμος για το χάραγμα του θηρίου;  Τα γνωστά εδάφια της Αποκάλυψης του Ιωάννη (κεφ ιγ’ 16) «ίνα δώσουσιν αυτοίς χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί των μετώπων αυτών και ίνα μη τις δύναται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του θηρίου, αριθμός γαρ ανθρώπου εστί και ο αριθμός αυτού χξς= 666», είναι πάλι επίκαιρα.

Αλλά επίσης αποκαλυπτική και η ρήση του Πατροκοσμά «θα έρθει καιρός, που θα σας πουν να βουλωθείτε με την βούλα του Σατανά. Να μην βουλωθείτε. Αν βουλωθείτε και στου βοδιού το κέρατο να κρυφτείτε, θα Σας βρουν». Τούτη η κυβέρνηση, μια κυβέρνηση κατά πλειοψηφία Αθέων (βλ ομώνυμο άρθρο μου από 25-9-2015 σε MAXIMUM FM, 27-9-2015  σε Ελεύθερη Ώρα, σε  GREEK ACTIVITY, σε Εθνικό Ελληνικό Κοινωνικό Καθίδρυμα ) με ανύπαρκτη αντιπολίτευση, λόγω παρατεταμένης πολυτελούς  διαδικασίας εκλογής προέδρου(!),  επιχειρεί πολλά που οδηγούν σε σκοτεινά μονοπάτια της παγκοσμιοποίησης.

Και επειδή και πάλι οι κοιμώμενοι δυστυχώς Νεο- Έλληνες δεν θα ασκήσουν ούτε προσφυγές, ούτε θα αντιδράσουν αλλά θα περιμένουν καρτερικά την μοίρα τους, για όσους λίγους ακόμη σκεφτόμαστε, ας αναφωνήσουμε «ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!» Την έχουμε;;!!!



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου