Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

«Η Ευρώπη προδόθηκε από μία συνωμοσία», λέει ο Ούγγρος πρωθυπουργός


Κατηγόρησε επιπλέον την ευρωπαϊκή Αριστερά ότι εργάζεται με στόχο την αποδυνάμωση των εθνικών κρατών προς όφελος της διεθνούς διάστασης και του κοσμοπολιτισμού


Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, υπέρμαχος μιας σκληρής γραμμής στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης, υποστήριξε σήμερα ότι η Ευρώπη «προδόθηκε» από μια συνωμοσία που διέπραξαν ισχυροί χρηματιστές, η Αριστερά και μη αιρετοί αξιωματούχοι.

«Η Ευρώπη προδόθηκε, εάν δεν υπερασπιστούμε τα συμφέροντά της, η ήπειρος δεν θα ανήκει πλέον στους πολίτες που διαμένουν σε αυτή», δήλωσε ο Ορμπάν κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στη Βουδαπέστη.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός καταφέρθηκε εναντίον του Αμερικανού επενδυτή ουγγρικής καταγωγής Τζορτζ Σόρος, υποστηρίζοντας ότι τα σχέδια «που έχουν καταστρώσει πολύ οργανωμένοι χρηματιστές, εκείνοι που σκέφτονται πέρα από τα εθνικά κράτη και αξιωματούχοι που ποτέ δεν εξελέγησαν» θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα.

Ο Βίκτορ Ορμπάν κατηγόρησε επιπλέον την ευρωπαϊκή Αριστερά ότι εργάζεται με στόχο την αποδυνάμωση των εθνικών κρατών προς όφελος της διεθνούς διάστασης και του κοσμοπολιτισμού.

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς» ότι ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν ένα τεράστιο δίκτυο «υπηρεσιών πληροφοριών το οποίο λειτουργεί επαρκώς» δεν ήταν προετοιμασμένες στο να αντιμετωπίσουν την καθημερινή εισροή χιλιάδων προσφύγων στην Ευρώπη, υπογράμμισε.

«Οι πολίτες υποψιάζονται ότι αυτό δεν ήταν μια σύμπτωση», πρόσθεσε.

Νωρίτερα την Παρασκευή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο, ο Ορμπάν είπε ότι ο Σόρος προσφέρει μεγάλη στήριξη στους ακτιβιστές «που θέλουν να υποστηρίξουν ο,τιδήποτε αποδυναμώνει τα εθνικά κράτη».

«Ποιος στην Ευρώπη ψήφισε υπέρ του να επιτρέψουμε σε αυτούς τους ανθρώπους να φθάνουν παράτυπα κατά χιλιάδες και να προωθούνται κατόπιν» στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διερωτήθηκε.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου