Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για τα 41 χρόνια της τουρκικής εισβολής


Σοβαρά ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις της 'Αγκυρας δημιουργεί η αυριανή παρουσία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, όπου θα δεχθεί τον χαιρετισμό μεγάλης παρέλασης των δυνάμεων κατοχής


Σε μια περίοδο , κατά την οποία έχει δημιουργηθεί συγκρατηνένη αισιδοξία στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, σοβαρά ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις της 'Αγκυρας δημιουργεί η αυριανή παρουσία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 41 χρόνων από την τουρκική εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή του βορείου τμήματος της νήσου.

Αύριο το απόγευμα ο Ερντογάν, μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, θα δεχθεί τον χαιρετισμό στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας μεγάλης παρέλασης των δυνάμεων κατοχής.

Αναφερόμενος στην παράνομη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στα κατεχόμενα για την επέτειο της εισβολής, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος , Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι «η Λευκωσία αναμένει να δεί ποιά μηνύματα θα στείλει ο Ταγίπ Ερντογάν για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων,που βρίσκεται σε εξέλιξη». Ουδείς ξεχνά την εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή, τόνισε ο κύριος Χριστοδουλίδης. Εμείς, είπε, επιθυμούμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την επανένωση της Κύπρου.

Απόψε ο Μουσταφά Ακιντζί θα μιλήσει από την τηλεόραση του «Μπαϋράκ». Εξάλλου, ένα υποβρύχιο, μια άκατος και μία κορβέτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού θα αγκυροβολήσουν στην Κερύνεια, ενώ μια φρεγάτα θα βρίσκεται στα ανοικτά. Επίσης, η ομάδα "τουρκικά αστέρια" της πολεμικής αεροπορίας θα πραγματοποιήσει επίδειξη στην Κερύνεια.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα εκδηλώσεις για την εισβολή θα πραγματοποιηθούν και στη Μερσίνη της Τουρκίας, ενώ μια αντιπροσωπεία της "ένωσης ηρώων ΤΜΤ Κύπρου" βρίσκεται ήδη εκεί.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου