Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Οι Γερμανοί είναι πλουσιότεροι από ποτέ


Σύμφωνα με στοιχεία της Bundesbank, η περιουσία των γερμανών νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 140 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο


Πλουσιότερα από ποτέ είναι τα γερμανικά νοικοκυριά, με την περιουσία τους να αυξάνεται κατά 140 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με μελέτη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την Bundesbank, η άκρως θετική εικόνα αποδίδεται στην ισχυρή αγορά εργασίας και στα εισοδήματα που έφεραν τον συνολικό πλούτο των Γερμανών στα 5.212 τρισεκατομμύρια ευρώ, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα, με αύξηση κατά 2.8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, περιουσιακά στοιχεία όπως μετρητά, τραπεζικές καταθέσεις και ασφαλιστήρια συμβόλαια έχουν αξία 53 δισεκατομμύρια, ενώ η αξία των αμοιβαίων κεφαλαίων φθάνει τα 87 δισεκατομμύρια. Στις αξίες που υπολογίζονται, δεν περιλαμβάνονται έργα τέχνης και ακίνητη περιουσία.

Από την ίδια μελέτη, προκύπτει ακόμη ότι οι Γερμανοί, παρά τα χαμηλά επιτόκια δεν έλαβαν σημαντικά δάνεια, με την εξάρτηση των νοικοκυριών να αυξάνεται κατά μόλις 0.2% στα 1.588 τρισεκατομμύρια. Τα περισσότερα δάνεια δόθηκαν από γερμανικές τράπεζες και αφορούσαν αγορά κατοικίας.

Ο πλούτος ωστόσο δεν φαίνεται να κατανέμεται ισότιμα σε ολόκληρη τη χώρα, με την Γερμανία να είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες ανισότητες μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου