Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Υπόθεση Βαρουφάκη: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης


Το μυστικό σχέδιο για παράλληλο νόμισμα, επιστροφή στη δραχμή, «χακάρισμα» των προσωπικών φορολογικών δεδομένων όλων των Ελλήνων και δημιουργίας ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών ξεπερνούν κάθε φαντασία

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης, μπροστά στο οποίο ωχριούν και τα σκάνδαλα με μίζες, εξοπλιστικά ή άλλα κόλπα όπως το Βατοπέδι ή ακόμη και τα δομημένα ομόλογα, αποδεικνύεται η υπόθεση Βαρουφάκη. Το μυστικό σχέδιο για παράλληλο νόμισμα, επιστροφή στη δραχμή, «χακάρισμα» των προσωπικών φορολογικών δεδομένων όλων των Ελλήνων και δημιουργίας ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Κυρίως αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας με βαριές ποινικές ευθύνες για τους σχεδιαστές του αλλά και εκείνους που «έτρεξαν» αυτή τη δουλειά. Ένας από αυτούς είναι και ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, κολλητός του πρώην υπουργού που διορίστηκε τον Μάρτιο, έχει σπουδές στο Πανεπιστήμιο Columbia και πολλές γνώσεις στην πληροφορική.

Επίσης, όλη η υπόλοιπη ομάδα που έκανε σχέδια με συντονιστή τον... κολοσσό της οικονομικής σκέψης και πρώην φίλο του Γιωργάκη Παπανδρέου, τον Τζ. Γκάλμπρειθ.

Όμως, το μείζον πολιτικό ζήτημα που τινάζει στον αέρα την κυβέρνηση, κι αν είχαν τσίπ(ρ)α θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί, είναι το ότι με εντολή Τσίπρα η συγκεκριμένη επιτροπή σχεδίαζε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ την ίδια ώρα που διαπραγματευόταν.

Δεν είναι απλά μια θεωρία, ήταν οργανωμένο σχέδιο για παράλληλο νόμισμα, για παράλληλο σύστημα πληρωμών, για «χακάρισμα» στα όρια της ποινικής αντιμετώπισης και στο βάθος για επιστροφή στη δραχμή.

Το ηχητικό ντοκουμέντο και η ανακοίνωση του ίδιου του Βαρουφάκη επιβεβαιώνουν ότι ο πρωθυπουργός όχι μόνο γνώριζε αλλά συμμετείχε στη συνωμοσία εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Και η σιωπή των τελευταίων ημερών από πλευράς Μαξίμου είναι ένοχη. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του δεν μιλάνε γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και όσο κι αν θέλουν να θυσιάσουν τον Βαρουφάκη, θα είναι υπόλογοι ενώπιον του ελληνικού λαού και ενώπιον της δικαιοσύνης.

Την ίδια στιγμή που επί πέντε μήνες διαπραγματεύεσαι με τους δανειστές για νέα δάνεια και για κούρεμα χρέους, κάνεις σχέδια πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού ο οποίος είχε δώσει εντολή για λύση εντός του ευρώ. Είναι επομένως καραμπινάτη φαλκίδευση της λαϊκής εντολής, είναι μια ακόμη αποκάλυψη της απάτης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Και θα πρέπει να δώσουν λόγο για τη ζημιά που υπέστη η χώρα εξαιτίας αυτής της «παράλληλης» διαπραγμάτευσης. Στο εξωτερικό να μιλάνε με την Μέρκελ και στο εσωτερικό ο Βαρουφάκης να μιλά για παράλληλα νομίσματα και να στήνει παρακράτος στο υπουργείο Οικονομικών. Τη ζημιά των δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που προκάλεσαν οι τσαρλατάνοι ποιος θα την πληρώσει;

Έχει, πάντως, ιδιαίτερη σημασία να καταλάβει κανείς το μέγεθος του σκανδάλου. Κατ' αρχάς το ηχητικό ντοκουμέντο επιβεβαιώνει ότι ο υπουργός μιας χώρας που πάλευε να κρατηθεί στη ζωή, ανέλυε τα σχέδιά του σε εκπροσώπους funds του εξωτερικού. Το ερώτημα είναι ένα: Πόσοι κέρδισαν και πόσα από όλη αυτή την εμπιστευτική πληροφόρηση; Έπαιξαν κάποιοι στην πλάτη της Ελλάδας και έβγαλαν εκατομμύρια; Πήρε κανείς από την κυβέρνηση «μερίδιο» της μπίζνας;

Μέγα ερώτημα παραμένει γιατί αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο τώρα. Η μία άποψη είναι ότι γίνεται για λόγους αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Με την τρόικα αγριεμένη, την κυβέρνηση στα «τέσσερα», τους μισθωτούς και συνταξιούχους να περιμένουν νέες μειώσεις και φόρους 8 δισ. μέχρι το τέλος του χρόνου, ασφαλώς βολεύει την κυβέρνηση να βρίσκει άλλα θέματα να ασχολείται ο κόσμος. Δοκιμασμένη συνταγή από παλιά.

Το άλλο ενδεχόμενο είναι να τον άδειασε το Μαξίμου και να τον θυσιάζει σαν την Ιφιγένεια. Ο Βαρουφάκης έπεσε στην παγίδα τους και θα πληρώσει για όλα τα αμαρτήματα της αποτυχημένης κυβέρνησης.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έδωσε το θέμα ο κ. Βαρουφάκης καθώς θέλει να συντηρείται στην κοινή γνώση το σχέδιο για τη δραχμή. Κομματάκι τραβηγμένο αφού ο δρόμος προς τον Κορυδαλλό έχει ανοίξει διάπλατα. Εκτός κι αν έχει άγνοια κινδύνου...


Τo ηχητικό ντοκουμέντο:




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου