Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Η NASA ανακάλυψε έναν πλανήτη όμοιο με τη Γη;


Φήμες οργιάζουν ότι στην ανακοίνωση που θα κάνει στους δημοσιογράφους στις 23 Ιουλίου, η NASA θα αποκαλύψει έναν πλανήτη που μοιάζει πάρα πολύ με τη Γη


Μετά τις επιτυχίες στον Πλούτωνα και τον «σκελετό» στον Άρη, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα η NASA να κάνει κάποια πιο σημαντική ανακοίνωση. Τουλάχιστον αυτό αφήνει να διαφαίνεται από τις διαρροές που γίνονται, λέγοντας ότι θα πρόκειται για σημαντικές «νέες ανακαλύψεις που έγιναν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler».

Το Kepler εκτοξεύθηκε το 2009 με μοναδικό στόχο την διερεύνηση του διαστήματος για πλανήτες πολύ μακριά από το δικό μας ηλιακό σύστημα, τους λεγόμενους «εξωπλανήτες». Πρόκειται για συγκεκριμένους πλανήτες, οι οποίοι να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, παρόμοια με την Γη και με ασφαλή απόσταση από τον δικό τους Ήλιο ώστε να μπορεί να υπάρχει επάνω τους σταθερή ζωή. Ως προς το τελευταίο, η αναζήτηση των πλανητών γίνεται με βάση αν η απόσταση από τον «Ήλιο» του συγκεκριμένου πλανήτη επιτρέπει την ύπαρξη νερού στην επιφάνειά του.

Μέχρι στιγμής, το τηλεσκόπιο Κepler έχει ξεχωρίσει 1.028 πλανήτες, από τους οποίους 22 πιστεύεται ότι έχουν συνθήκες στις οποίες μπορεί να αναπτυχθεί ζωή. Στην συνέντευξη τύπου που θα οργανώσει μεθαύριο η NASA, πολλοί είναι αυτοί που αναμένουν να ανακοινωθεί ότι ανάμεσα σ' αυτούς υπάρχει και ένας πλανήτης που μοιάζει πάρα πολύ στην δική μας Γη.

Όπως μάλιστα δηλώνουν επιστήμονες σε όλον τον κόσμο, όλα αυτά θα έμοιαζαν επιστημονική φαντασία πριν δύο δεκαετίες. Όμως σήμερα χάρη στο Kepler και τις παρατηρήσεις του στο απώτατο διάστημα, είμαστε πολύ κοντά στο να έχουμε ανακαλύψει αυτό που ονειρευόμαστε για χιλιάδες χρόνια: μία νέα Γη.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου