Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Είχε κατασκευάσει ο Χίτλερ ατομική βόμβα;


«Ναι» απαντά ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στη Γερμανία αυτή την εβδομάδα


Μια συσκευή, που έμοιαζε με «ιπτάμενο δίσκο», είχε κατασκευάσει ναζιστική Γερμανία, ένα χρόνο πριν από το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία θα έριχνε ατομική βόμβα.

Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε αυτή την εβδομάδα με τον τίτλο «Η αναζήτηση για ατομική βόμβα του Χίτλερ», από το τηλεοπτικό κανάλι ZDF.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, οι ναζί ήταν πολύ κοντά στην δημιουργία ατομικής βόμβας και είχαν ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές σε Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου στη Θουριγγία, στην ανατολική Γερμανία.


Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκαν στοιχεία από σφραγισμένα αρχεία της Ρωσίας και των ΗΠΑ, που αποδεικνύουν ότι το Τρίτο Ράιχ ήταν έτοιμο να δημιουργήσει ένα όπλο μαζικής καταστροφής.

Στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκαν αναφορές επιστημόνων των ναζί, μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες και αποδεικτικά στοιχεία, που άφησαν πίσω τους ερευνητές, πολλοί από τους οποίους κατέφυγαν στις ΗΠΑ, στο τελευταίο έτος του πολέμου.


Ο ιστορικός Ματίας Ουλ επιβεβαίωσε ότι κατά το τελευταίο έτος του πολέμου οι ναζί βρισκόντουσαν σε μια «γρήγορη κούρσα», προκειμένου να έχουν έτοιμη την ατομική βόμβα, ενώ ο Χανς Κάμλερ, στρατηγός των Ες-Ες, χρησιμοποίησε 175.000 αιχμαλώτους πολέμου από στρατόπεδα συγκέντρωσης για να εργαστούν σε εργοστάσια παραγωγής όπλων των ναζί.  Ο ίδιος ήταν από τους ελάχιστους στρατηγούς, που είχε απευθείας επικοινωνία με τον Χίτλερ και είχε τεθεί επικεφαλής για την κατασκευή πυρηνικού όπλου.

Σύμφωνα με αναφορές, που παρουσίασε το ντοκιμαντέρ από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, πραγματοποιήθηκαν από τους ναζί δύο πυρηνικές δοκιμές στη Θουριγγία, ενώ εκθέσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών κάνουν λόγο για διαταγή του στρατηγού Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, να πραγματοποιηθούν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από την κοιλάδα Jonas της Θουριγγίας, οι οποίες όμως δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου