Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας


Απίθανα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες και ώρες. Ο Αλέξης Τσίπρας, υπονομεύεται ανοικτά από μεγάλη μερίδα των στελεχών & βουλευτών του κόμματός του και στηρίζεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και από δύο κόμματα της ελάσσονος!

Και αυτό, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επίτευξη της συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές μας. Ποιος θα το ‘λεγε! Ποιος! Κι όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα. Η δήλωση του Προέδρου της ΝΔ, είναι χαρακτηριστική: «Οι βουλευτές της ΝΔ έχουν συνείδηση - πάντα ψηφίζουν κατά συνείδηση - και η συνείδησή τους λέει ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος απολαμβάνει – προς το παρόν – της λαϊκής στήριξης, έχει απέναντί του τα «βαθύ» αριστεριστικό και τροτσκιστικό και κατεστημένο του κόμματός του, αλλά και τα καταγώγια των Εξαρχείων, που ξαφνικά είδαν ότι δεν έπεσε στην παγίδα τους.

Και αυτή ήταν η εσκεμμένη καταστροφή της οικονομίας, με επιστροφή στη δραχμή, ώστε να στηθεί κομμουνιστικό καθεστώς επί των ερειπίων του καπιταλισμού, ερειπίων φυσικά για τα οποία θα κατηγορούσαν την ΕΕ και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς γενικότερα ώστε να δημιουργήσουν μίσος στον κόσμο εναντίον τους. Αυτό ήταν το πλάνο των διαφωνούντων, που βλέπουν ότι η πολιτική τους επένδυση στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, πήγε στράφι και τώρα απεργάζονται την πτώση του.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει από την πλευρά του ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες.

Διότι ανέχθηκε τις εξωφρενικές τακτικές του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος κατέστρεψε τις σχέσεις μας με τους εταίρους μας, αμαυρώνοντας παράλληλα την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, εμφανίζοντας την κυβέρνησή της ως αναξιόπιστο συνομιλητή. Για να μη μιλήσουμε για την τυχοδιωκτική επιλογή του δημοψηφίσματος… Τώρα, θα «δυσκολευτεί», όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε, αν οι απώλειες στην ψηφοφορία το βράδυ της Τετάρτης ή τα χαράματα της Πέμπτης, επιβεβαιώσουν την απώλεια της δεδηλωμένης. Και φυσικά, αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα… Όταν όμως όριζε υπουργούς τους Λαφαζάνη (απίστευτα αυτά περί «εφόδου» στο Νομισματοκοπείο, τα οποία όμως διαψεύδει), Στρατούλη, Ήσυχο και Βαλαβάνη, δεν γνώριζε τις απόψεις τους;

Όταν είχε να κάνει με στελέχη των συνιστωσών ΚΟΕ και ΔΕΑ, δεν γνώριζε με ποιους είχε να κάνει; Όταν άκουγε άπραγος στελέχη του να προβαίνουν σε διχαστικές τοποθετήσεις και να βάλλουν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά της αντιπολίτευσης, τι έκανε; Πάντως, παρακολουθούσε αδρανής. Σήμερα, η αξιωματική αντιπολίτευση και δύο εκ των κομμάτων της ελάσσονος, του δίνουν μαθήματα πολιτικού πολιτισμού και έτσι, τον εκθέτουν. Ο πρωθυπουργός πάντως στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, τόνισε: «αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου και για λάθη και παραλείψεις και για την ευθύνη της υπογραφής σε ένα κείμενο που δεν πιστεύω και είμαι υποχρεωμένος όμως να υλοποιήσω. Και δεν θα δραπετεύσω από τις ευθύνες μου.

Δεν θα δραπετεύσω από τις ευθύνες μου διότι αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να διασφαλίσω, τουλάχιστον, ότι η χώρα και τα λαϊκά στρώματα δεν θα διακινδυνεύσουν μια τεράστια οικονομική καταστροφή… Δεν θα δραπετεύσω από τις ευθύνες μου και θα προσπαθήσω να υλοποιήσω το πολιτικό μου σχέδιο, σε βάθος τετραετίας, με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες, γιατί αυτή είναι σήμερα η Ευρώπη. Και πιστεύω ότι η Ευρώπη έχει περιθώρια να αλλάξει, παρά το ότι ήταν μια ήττα για την Ευρώπη ότι έγινε, θεωρώ ότι ρίξαμε μια σπορά. Και αυτή η σπορά, κάποια στιγμή, θα βγάλει καρπούς». Ο νοών νοείτω…

Όπως έλεγαν την Τρίτη κύκλοι της κυβέρνησης, «η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα να σταθεί η χώρα στα πόδια της, ενώ αποτρέπει το σχέδιο της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, την κατάρρευση των τραπεζών και την εξαέρωση των καταθέσεων που απεργάζονταν αντιευρωπαϊκοί κύκλοι. Σχέδιο το οποίο είχαν προετοιμάσει και είχαν αρχίσει να υλοποιούν ακραίες αντιευρωπαϊκές δυνάμεις προκειμένου να οδηγήσουν τη χώρα εκτός της Ευρωζώνης και να υλοποιήσουν το όραμά τους για μια τελείως διαφορετική Ευρώπη». Και πρόσθεταν πως «η δύσκολη απόφαση με την οποία συμβιβάστηκε η κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής ήταν το πρώτο βήμα προκειμένου να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

Απόφαση που κρατάει την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ευστάθειας χωρίς, όμως, να έχει εκλείψει τελείως ο κίνδυνος της οικονομικής ασφυξίας. Η πορεία είναι μακρά και δύσκολη και είναι λάθος να προεξοφληθεί το αποτέλεσμα καθώς οι αντιευρωπαϊκές δυνάμεις καιροφυλαχτούν». Το πιάσατε το τελευταίο υπονοούμενο;  Οι Έλληνες πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, απαιτούν τη σύναψη συμφωνίας με τους εταίρους – δανειστές μας. Και αντιλαμβάνονται πλέον ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί της χώρας και ποιοι ακραίοι κύκλοι παίζουν εδώ το παιχνίδι του Σόιμπλε, του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος θέλει τη χώρα μας εκτός ευρωζώνης. Όσο για τα φαιδρά περί Συνθήκης Βερσαλλιών, από τον άνθρωπο που κάποτε επαίνεσε τον προαναφερόμενο Γερμανό πολιτικό, ας τα αφήσουμε ασχολίαστα.

Όσο για όσους λένε πως στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά θα ψηφίσουν όχι, ή μιλούν αψήφιστα για «πραξικόπημα» αν και θα ψηφίσουν κάποιοι εξ αυτών ναι, ας τους κρίνει ο λαός. Όπως και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, για το νέο «ευχαριστώ τους Αμερικανούς»! Είχαμε να το ακούσουμε από την εποχή του Κώστα Σημίτη και τότε, η δήλωση αυτή είχε εξοργίσει το έθνος.




Νίκος Χιδίρογλου

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου