Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Οι φωτιές και οι ξένοι πράκτορες


¨Πύρινος ολεθρος στη χώρα¨, ¨καίγεται η Ελλάδα¨, ¨στάχτη και αποκαϊδια¨ και άλλα τρομοκρατικά και ηχηρά παρόμοια περιλαμβάνει η θεματολογία των ημερών με αφορμή τις 60 και πλέον φωτιές που άναψαν απο χθες σε όλη τη χώρα. Εύβοια, Μαλακάσα, Υμηττός και Νεάπολη Λακωνίας έδειξαν την εικόνα μιας καταστροφής που παρόμοια της ήταν εκείνη του 1987-88, τότε που χαροπάλευε η κυβέρνηση Καραμανλή.

Όπως και τώρα με την κυβέρνηση Τσίπρα που αγωνίζεται να κρατηθεί στη ζωή και να δώσει την πιθανότητα μιας προοπτικής. Οπως και τότε επί Καραμανλή, έτσι και τώρα πληθώρα σεναρίων έχουν βγει στη δημοσιότητα για σχέδια εμπρησμού της χώρας, για ξένους πράκτορες που βάζουν φωτιές, για ξένα κέντρα που συνομωτούν κόντρα στη χώρα.

Η καταστροφή που έχει συντελεστεί είναι δεδομένη. Οι ευφάνταστες θεωρίες όμως μένει να αποδειχτεί ότι έχουν βάση. Μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι έτσι, χρειάζονται όμως όχι θεωρίες αλλά απτά στοιχεία που δεν υπάρχουν. Στην ιστορια αυτή δεν υπάρχουν ¨γίγαντες¨ και ¨δράκοι¨ αλλά σκοπιμότητες και άλλες στοχεύσεις.

Η τρομολαγνεία είναι μια υπόθεση που ανθεί διαρκώς στην Ελλάδα και διαμορφώνει κλίμα στη χώρα. Σκοπιανοί και Τούρκοι πράκτορες βάζουν τις φωτιές έλεγαν το 87 και στο τέλος δεν υπήρξε καμία επιβεβαίωση, ούτε και υποψία. Εμεινε μόνο ¨ο στρατηγός άνεμος¨ που έλεγε ο Β. Πολύδωρας.

Ετσι και τώρα οι υψηλές θερμοκρασίες και οι δυνατοί άνεμοι φούντωσαν τις φωτιές, το ανέτοιμο κράτος βοήθησε να συντελεστεί η καταστροφή. Τα περί ξένων πρακτόρων μένει να αποδειχτούν, πριν εκτοξευθούν με τόση ευκολία και να τρομοκρατούν τον κόσμο...




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου