Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

«Γιατί η Γερμανία και οι σύμμαχοί της θέλουν το Grexit – Το ένοχο μυστικό που τους ενώνει»


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ZERO HEDGE

Είναι πλέον γνωστό πώς και γιατί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τη σύμφωνη γνώμη της Μέρκελ και σε γνώση του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, έκανε λόγο, επισήμως, για πενταετές time out από το ευρώ. Είναι, όμως, όλες οι πτυχές γνωστές;

Το  Zero Hedge, στην ανάλυσή του, αναζητεί το κοινό σημείο που ενώνει τη Γερμανία με την Ολλανδία και τη Φινλανδία που τάχθηκαν εξαρχής υπέρ αυτής της λύσης. Τι είναι αυτό που ενώνει   αυτές τις τρεις χώρες τόσο πολύ, έτσι ώστε η μια να ακολουθεί πιστά τις πολιτικές αποφάσεις της άλλης;

Σύμφωνα με το Zero Hedge, υπάρχει ένας κεντρικός δεσμός ανάμεσα σε αυτές τις τρεις χώρες. Συγκεκριμένα, η Γερμανία άρχισε τον επαναπατρισμό 1.400 τόνων χρυσού που είχε αποθηκεύσει στα θησαυροφυλάκια της Fed στη Νέα Υόρκη.

Το παράξενο είναι ότι η Φινλανδία που επίσης κράτησε πολύ σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, είναι επίσης μια από τις χώρες που φαίνεται να προχώρησε σε παρόμοιες κινήσεις. Αυτή τη στιγμή, επισήμως, μόνο το 4% του συνολικού χρυσού της χώρας βρίσκεται εντός των συνόρων της. Το υπόλοιπο είναι αποθηκευμένο εκτός και μπορεί η κεντρική τράπεζα της χώρας να μην δίνει επιπλέον στοιχεία, ωστόσο δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη αν στο μέλλον παραδεχθεί πως, όντως, μετέφερε μεγάλο μέρος του χρυσού της στο εσωτερικό.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η μεγαλύτερη ποσότητα του χρυσού της Φινλανδίας φυλάσσεται στην Τράπεζα της Αγγλίας. Η συγκεκριμένη τράπεζα ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι απέσυρε πάνω από 350 τόνους χρυσού από τα θησαυροφυλάκιά της, δίχως, φυσικά, να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για το ποιος τους απέσυρε και πού τους πήγε.

Η Ολλανδία, η οποία κρατάει επίσης εχθρική στάση προς την Ελλάδα, ανέσυρε το 2014 περίπου 120 τόνους χρυσού που είχε φυλαγμένα στα θησαυροφυλάκια της Fed στη Νέα Υόρκη και η εξήγηση ήταν ότι «το κάναμε για να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στην Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας».

Το Zero Hedge δεν έχει απάντηση για τις παράλληλες κινήσεις των τριών χωρών, αλλά διερωτάται αν αυτές οι τρεις χώρες γνωρίζουν κάτι που δεν γνωρίζουν όλοι οι υπόλοιποι και επίσης τι ακριβώς προσπαθούν να πετύχουν στο εγγύς μέλλον με τη μεταφορά του χρυσού τους.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου