Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ποιοι σχεδιάζουν “εξέγερση” στην Ελλάδα;


Ο ένας θέλει να καταλάβει τη Βουλή, ο άλλος μιλάει για κρεμάλες στο Σύνταγμα και τα ξένα ΜΜΕ που κατευθύνονται από μυστικές υπηρεσίες και ξένα συμφέροντα μιλούν για επερχόμενες “εξεγέρσεις”


Ο γνωστός αρθρογράφος των Financial Times, Βόλφγκανγκ Μουντσάου σημειώνει πως τα δύσκολα έρχονται από εδώ και πέρα. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που το Grexit παραμένει το βασικό σενάριο. Ναι, συμφωνία θα υπάρξει, αλλά θα είναι τόσο βαριά που κανείς από τους συμμετέχοντες δεν θα την αντέξει.


    «Ακόμα κι αν η οικονομία συμπεριφερθεί πολύ διαφορετικά από ό,τι στο παρελθόν, απλώς θα παγιδευτεί σε έναν φαύλο κύκλο. Ο Αλέξης Τσίπρας δε θα έπρεπε ποτέ να προσλάβει το Γιάννη Βαρουφάκη ως υπουργό Οικονομικών. Ή θα έπρεπε να τον ακούσει και να τον κρατήσει. Αλλά, αντ’ αυτού, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε τη χειρότερη από όλες τις πιθανές επιλογές: Ακολούθησε τις συμβουλές του κ. Βαρουφάκη «να απορρίψει την προσφορά των πιστωτών» – μέχρι την περασμένη εβδομάδα. Κι αφού έγινε αυτό, υπέπεσε σε κρίσιμο σφάλμα απορρίπτοντας το «σχέδιο Β» του κ. Βαρουφάκη για τη στιγμή που θα έκλειναν οι τράπεζες της χώρας: την άμεση εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος – IOUs της ελληνικής πολιτείας, αποτιμημένα σε ευρώ.

    Ένα παράλληλο νόμισμα θα επέτρεπε στους Έλληνες να πληρώσουν τις καθημερινές συναλλαγές τους, για τη διάρκεια που οι αναλήψεις μετρητών περιορίζονταν σε €60 την ημέρα. Μία ολική οικονομική κατάρρευση θα μπορούσε να αποφευχθεί.
  

Δεν ήθελε το Plan B

    Αλλά ο κ. Τσίπρας δεν ακολούθησε ούτε αυτό, ούτε οποιοδήποτε άλλο «σχέδιο Β». Αντιθέτως, συνθηκολόγησε. Σε εκείνο το σημείο δεν ήταν πλέον καν σε θέση να επιλέξει το Grexit – δηλ. την ελληνική έξοδο από την ευρωζώνη. Οικονομική προϋπόθεση για την ομαλή αποχώρηση θα ήταν ένα πρωτογενές πλεόνασμα – δηλ. πλεόνασμα πριν από την εξυπηρέτηση του χρέους – και ένα πλεόνασμα στο ισοζύγιο του ιδιωτικού τομέα. Η Ελλάδα δεν έχει συναλλαγματικά αποθέματα. Αν οι Έλληνες επρόκειτο να επαναφέρουν τη δραχμή, θα έπρεπε να πληρώσουν το σύνολο των εισαγωγών τους με τα έσοδα σε ξένο συνάλλαγμα από τις εξαγωγές τους. Οι ελάχιστες αυτές προϋποθέσεις υπήρχαν το Μάρτιο, αλλά όχι τον Ιούλιο.

    Έτσι, όπως και οι προκάτοχοί του, ο κ. Τσίπρας κατέληξε με άλλη μια πολύ κακή συμφωνία διάσωσης. Και αυτή πάσχει από τις ίδιες θεμελιώδεις αδυναμίες των προηγουμένων, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το Grexit παραμένει το πιο πιθανό τελικό αποτέλεσμα μετά από όλα αυτά.

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος κάνει πλάτες στις επιλογές του Wolfgang Schäuble, τονίζοντας ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θα κρατήσει την προσφορά του Grexit στο συρτάρι του, για την περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις.

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο λέει ότι οι αριθμοί δε βγαίνουν και ότι δεν θα υπογράψει, εκτός αν οι Ευρωπαίοι πιστωτές συμφωνήσουν σε ελάφρυνση του χρέους. Οι Γερμανοί από την άλλη αρνούνται οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα αυτό, επικαλούμενοι κάποιους δήθεν κανόνες σύμφωνα με τους οποίους οι χώρες της ευρωζώνης δεν επιτρέπεται να χρεοκοπήσουν. Αυτά είναι νομικίστικες ανοησίες, λέει ο αρθρογράφος, αλλά υποθέτω ότι ο σκοπός τους είναι να περιγράψουν τις νέες κόκκινες γραμμές στις διαβουλεύσεις.

    Η αίσθησή μου είναι ότι τελικά θα φτάσουν όπως-όπως σε μια συμφωνία, αλλά αυτή η συμφωνία θα έρθει – όπως πάντα – με συντριπτικές παράπλευρες απώλειες: μικρότερη ελάφρυνση του χρέους από ό,τι χρειάζεται, και περισσότερη λιτότητα από ό,τι η Ελλάδα μπορεί να σηκώσει.

    Ένα πιο πιθανό σενάριο Grexit είναι να συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα και στη συνέχεια να αποτύχει. Η κυβέρνηση της Αθήνας μπορεί να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που ζητούν οι πιστωτές, αλλά η οικονομία θα αδυνατεί να ανακάμψει και οι στόχοι του χρέους θα παραμείνουν άπιαστοι.

    Ο κ. Τσίπρας συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα ότι αν υπάρξει μια τέτοια κατάσταση, τότε θα αναπληρώσει με ακόμα περισσότερη λιτότητα. Έτσι, εκτός και αν η οικονομία συμπεριφερθεί στο μέλλον με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι έκανε στο παρελθόν, θα παραμείνει παγιδευμένη σε ένα φαύλο κύκλο για πολλά χρόνια στο μέλλον. Σε αυτό το σημείο, ο κ. Τσίπρας, ή ο διάδοχός του, θα μπορούσε απλώς να παραδεχτεί την ήττα και να επιλέξει τη διαπραγμάτευση για Grexit ως τη λιγότερο επώδυνη επιλογή. Το Grexit θα μπορούσε επίσης να επιβληθεί από τους πιστωτές.
  

To «σενάριο» της εξέγερσης

    Το δικό μου πιο πιθανό σενάριο Grexit είναι διαφορετικό. Ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το άφησε να εννοηθεί στη συνέντευξή του στους Financial Times την περασμένη εβδομάδα, όταν είπε ότι ένιωθε «κάτι επαναστατικό» στον αέρα.

    Κάτι έχει καταλάβει. Το πιο πιθανό για μένα είναι το Grexit μέσω εξέγερσης. Αφήστε το για άλλα τρία χρόνια, και δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν δούμε τον κ. Tουσκ και τους συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να πρέπει να σκεφτούν ακόμη πιο δραστικά μέτρα για να καταστείλουν την κρίση.

    Η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο της εξέγερσης – παρά τα οκτώ χρόνια της ύφεσης. Οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να καταγράφουν πλειοψηφία του λαού υπέρ της διατήρησης του ευρώ. Στην πραγματική ζωή, οι άνθρωποι επιλέγουν ανάμεσα σε ένα μικρό αριθμό πολιτικών εναλλακτικών λύσεων και τελικά αποφασίζουν υπέρ αυτού που νομίζουν ότι λειτουργεί καλύτερα για την οικονομία. Ψήφισαν τον κ. Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, επειδή τα άλλα κόμματα απέτυχαν να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει και αυτός, όπως σίγουρα θα κάνει, οι Έλληνες δεν θα έχουν άλλες δημοκρατικές επιλογές.

    Μπορεί ακόμα ο κ. Τσίπρας να αποτρέψει την καταστροφή; Αν υπάρξουν πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, θα μπορούσε κάλλιστα να τις κερδίσει και στη συνέχεια να αναβιώσει την ιδέα ενός παράλληλου νομίσματος του κ. Βαρουφάκη σε κάποιο σημείο. Αλλά νομίζω ότι η ιδέα αυτή έχει φύγει μαζί με τον άνθρωπο που την εμπνεύστηκε.

    Η αίσθησή μου είναι ότι ο κ. Τσίπρας θα κάνει μια δημαγωγική πολιτική εκστρατεία, με πολλή ρητορική εναντίον των πιστωτών, αλλά στη συνέχεια θα συμφωνήσει σε ό,τι απαιτήσουν, τηρώντας το πρόγραμμα μέχρι τη δραματική κορύφωσή του…




Και από απλό «σενάριο» κατευθείαν στις οθόνες σας

Από τις κάρτες των Ιλλουμινάτι - πως "παίζεται" η Επανάσταση
Θα πρέπει κανείς να είναι τελείως τυφλός όχι μόνο να μην βλέπει που το πάνε, αλλά και ότι τίποτα δεν έγινε τυχαία μέχρι τώρα, κανένα «λάθος», από κανέναν και με τίποτα.
Το όλο σενάριο ήταν γραμμένο από πριν. Και είναι το ακόλουθο:

Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να χωριστεί σε ζώνες πλούσιες και φτωχές. Ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί η Λατινική Αμερική της Ευρώπης στον Ευρωπαϊκό Νότο. Χωρίς αλλαγές γεωπολιτικές – είμαστε και παραμένουμε αποικία των ΗΠΑ.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει με πρωτοβουλία της Μερκελμανίας αφού η Γερμανία ήταν αυτή που πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Ευρωζώνης, η οποία έκανε τον κύκλο της και τώρα οι γκλομπαλιστές θεωρούν ότι πρέπει να κλείσει προκειμένου να ανοίξει κάτι άλλο. Μην χαίρεστε, το “κάτι άλλα” δεν εξυπακούεται και καλύτερο.

Περνάνε την διακυβέρνηση σε ένα κόμμα της αριστεράς με πολλές αποχρώσεις του ροζ και προαποφασισμένη και εξασφαλισμένη τη διάσπαση του την κατάλληλη στιγμή. Η παρέα Iskra διαλέγει συνειδητά το όνομα της ιστοσελίδας της που στην Ρωσική Επανάσταση ήταν η επίσημη εφημερίδα που “επισφράγισε” μετέπειτα και τη διάσπαση του κόμματος. ΔΕΝ διαλέγεις ένα τέτοιο ‘δυσοίωνο’ όνομα αν δεν έχεις ήδη στα μελλοντικά σχέδια τη διάσπαση.

Το επιθετικό καρκινικό κύτταρο που λέγεται ΣΎΡΙΖΑ θα διασπαστεί στα δυο πολλαπλασιαζόμενο και θα κολλήσει με άλλα που καραδοκούν. Για να πετύχει το Grexit σε ένα λαό που βγάζει υψηλά ποσοστά υπέρ του ευρώ πρέπει να συμβούν:

  1.     Να τον φτάσεις στα άκρα
  2.     Να μην υπάρχει ΚΑΜΊΑ άλλη εναλλακτική λύση από κανέναν και από πουθενά

Κι αυτό έγινε σε όλο το διάστημα διακυβέρνησης ΣΎΡΙΖΑ. Έξι μήνες θεατρικής διαπραγμάτευσης με ζαν πρεπιέ Βαρουφάκη, μαγκιές και λάθος κινήσεις, εκροή κεφαλαίων, επιστροφή χρημάτων “κατά λάθος” του ΤΧΣ, πληρωμές στους δανειστές, αρπαγή αποθεματικών ταμείων και δήμων, χάσιμο χρόνου και στο τέλος capital controls, πολύ αργά και καθυστερημένα για να λειτουργήσουν υπέρ ενός Grexit. Μείναμε ταπί και εξαρτώμενοι.

Τρίτο δυσβάσταχτο μνημόνιο και από χέρι αναποτελεσματικό. Στο μεταξύ η προπαγάνδα υπέρ της δραχμής τρέχει με ταχύτητα φωτός. Δημοσκοπήσεις κάθε τόσο για να δουν πως πάει η τούμπα. Μπορεί τα συστημικά ΜΜΕ να μην την προβάλουν, αλλά τρέχει από στόμα σε στόμα μέσω οπαδών συγκεκριμένων παρατάξεων και όλο το “ελεύθερο” διαδίκτυο εναλλακτικής πληροφόρησης. Μην το υποτιμάτε, έχει αποκτήσει πολύ αντίβαρο. Η πληροφόρηση είναι δωρεάν και ελεύθερη όσο “συμφέρει” να είναι ελεύθερη.

Εξαιρετικά σκόπιμα και στοχευμένα, αποκρύπτονται όλες οι λεπτομέρειες για ένα υγιές Grexit που να μπορεί να αντέχεται, καλύπτεται κάτω από ένα χρύσωμα ελπίδας για ανταγωνιστικότητα και επερχόμενη ανάπτυξη, λέξη που έχουν να δουν να συμβαίνει όλες οι χώρες του πλανήτη σε όποιο νόμισμα κι αν ανήκουν. Η αναμενόμενη ανάπτυξη ισχνή γιατί οι επενδυτές είναι σε δίαιτα, λένε όλα τα όργανα των παγκοσμιοποιητών.

Το Grexit πρέπει να το “ζητήσει” ο λαός, που δεν ξέρει καν πως λειτουργεί ένα νόμισμα σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Ερωτηθείς ο κος Καζάκης σε εκπομπή του από ακροατή, πείτε μου ποιο βιβλίο μπορώ να διαβάσω για να ενημερωθώ πως δουλεύει το πράμα, ο έξπερ απάντησε ότι και να του δώσει βιβλιογραφία δεν θα καταλάβει τίποτα. Παλιά τεχνική της κοινωνικής μηχανικής: Πρέπει να υπάρχουν οι ειδικοί τους οποίους πρέπει να εμπιστευόμαστε, όλοι οι άλλοι στην τύφλα τους και με υποτιμημένη γνώση.

Έτσι ο λαός που δεν ξέρει τι θα σημαίνει ένα Grexit ΤΏΡΑ που η παγκοσμιοποίηση τις τελευταίες 2 δεκαετίες εδραίωσε τα δεσμά της στους λαούς, που δεν ξέρει καν τι μπορεί να επιφέρει μια απότομη και απροετοίμαστη διάλυση της Ευρωζώνης, “ετοιμάζεται” από κάποιους να εξεγερθεί  για να απαιτήσει αυτό των οποίων οι συνέπειες θα φανούν πολύ αργά.

Στην προετοιμασία παίρνουν μέρος η Χρυσή Αυγή, που στηρίζεται και από την Λεπέν, το ΚΚΕ, η αριστερή πλατφόρμα του ΣΎΡΙΖΑ, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και φυσικά ο Καζάκης που θα δώσει και “ειδικά σεμινάρια”:

Από το επίσημο ιστολόγιο του Καζάκη

Μια απορία: Θα πει στο σεμινάριο πως χρησιμοποιήθηκαν οι μάζες από τους πεφωτισμένους τέκτονες για να ανατρέψουν τους γαλαζοαίματους και μπουρζουά προκειμένου να εγκαταστήσουν τον δικό τους κώλο στην εξουσία; Ή ακόμα ζούμε την ψευδαίσθηση ότι η Γαλλική Επανάσταση ήταν για το λαό; Απ’ όσο ξέρουμε ουδέποτε κυβερνήθηκε η Γαλλία από το λαό, μη δε η Ρωσία εξάλλου. Η λαϊκή εξουσία αποδείχθηκε κομματική εξουσία που, αφού επιβλήθηκε με πόνο και δάκρυ από τους Σταλινικούς προκειμένου να πετύχει, στο τέλος γέννησε Ρώσους κροίσους που έγιναν βασιλικές νεόπλουτες τσέπες στη θέση των γαλαζοαίματων.

Αυτά τα πολύ λίγα, για “την Ιστορία” των “Επαναστάσεων” των πεφωτισμένων.

Και το σενάριο θέλει ο λαός “να πρωταγωνιστεί” για μια ακόμα φορά σε ρόλο κομπάρσου.

Ο Βαρουφάκης της δημιουργικής ασάφειας, τη μια λέει όχι στη δραχμή θα είναι καταστροφικό. Μετά μιλάει για παράλληλα νομίσματα και δε συμμαζεύεται, πρώτα ψηφίζει ΌΧΙ και μετά ΝΑΙ για… να “κερδίσει χρόνο”. Είναι ο χρόνος που τους χρειάζεται να ετοιμαστεί η εξέγερση;

Κι εκεί θα δείτε το χέρι με χέρι με τον Καρατζαφέρη, τον Χρυσαυγίτη πλάι στον Επαμίτη να ακολουθούν το Iskra με τους επαναστάτες Λαφαζάνη και Ζωή και Βαρουφάκη, να ανοίγουν δρόμο για τη Νέα Εποχή.

Δεν έτυχε, πέτυχε! Γιατί έτσι δουλεύει η παγκόσμια διακυβέρνηση παλιά και νέα:

  •     Κράτα τους απασχολημένους
  •     Κράτα τους σε άγνοια
  •     Βάλε τις επιλογές που εσύ θες να διαλέξουν
  •     Δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες
  •     Δώσε τη λύση στο πρόβλημα που δημιούργησες
  •     Έλεγξε το κίνημα πριν αυτό αυτονομηθεί

Πίσω όμως έχει η αχλάδα την ουρά και λέγεται Αφύπνιση. Ποτέ δεν είναι αργά κι όσο να βρούμε τρόπο να τους ανατρέψουμε, όποτε γίνει αυτό με το καλό και σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί αλλιώς δεν γίνεται…


«Επιβιώνουμε»

σύντομα στις οθόνες σας…


Α και μην ξεχάσετε να πάρετε την RealNews. Έχει καλό αφιέρωμα:

Αυτή την Κυριακή: Ο Βενιζέλος και το κίνημα του 1935, η απήχηση της Γαλλικής επανάστασης στην ελληνική κοινωνία, ο θάνατος του Λένιν και ο αγώνας για τη διαδοχή του και πολλά άλλα θέματα.

Όλοι οι πεφωτισμένοι σε μια έκδοση…




σχετικά:

AllNewz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου