Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Spiegel: Πανευρωπαϊκό φόρο θέλει να επιβάλει ο Σόιμπλε


Την επιβολή φόρου που θα αφορά όλες τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης σχεδιάζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, με εμπνευστή των θιασώτη της σκληρής λιτότητας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα το Spiegel, ο σκληρός Γερμανός υπουργός Οικονομικών οραματίζεται την ύπαρξη ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης, που θα έχει την ευθύνη για την κατάρτιση και την εκτέλεση των προϋπολογισμών όλων των μελών της.

Όσον αφορά τον φόρο, τα σχέδια αναφέρουν ότι μπορεί να είναι είτε άμεσος και να υπολογίζεται με βάση το εισόδημα, είτε έμμεσος με τη μορφή του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η νέα έμπνευση Σόιμπλε φέρεται να πείθει αρκετούς από τους εταίρους και τα στελέχη της Κομισιόν και της ευρωζώνης. Ο λόγος, σύμφωνα με το περιοδικό, είναι ότι οι τεχνοκράτες της Ευρώπης βλέπουν την πρόταση αυτή ως ένα χρήσιμο εργαλείο για να αποκτήσει η νομισματική ένωση ίδια χρηματοδοτικά μέσα ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει τις τακτικές και έκτακτες ανάγκες που θα προκύπτουν στο μέλλον.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου