Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Επίκειται τουρκική «εισβολή» στο...Γιουνανιστάν, που καταρρέει οικονομικά


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Η σημερινή συγκυρία με την οικονομική κρίση της Ελλάδας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, Nihat Zeybekci, έχει δημιουργήσει άριστες προϋποθέσεις για μια μεγάλη οικονομική εισβολή της Τουρκίας σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας με την προσδοκία μεγάλης κερδοφορίας.

Όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργός σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Hürriyet, (21/7), η ευκαιρία είναι πολύ μεγάλη για τους Τούρκους επιχειρηματίες και καλούνται να καλύψουν τα μεγάλα κενά που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Συγκριμένα όπως ανέφερε, οι τομείς που προσφέρονται στους Τούρκους για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα είναι η Γεωργία, Βιομηχανία, Τουρισμός, Κατασκευές και Μεταφορές. Μάλιστα τόνισε ότι οι πρώτες επαφές με οικονομικούς παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης άνοιξαν το πεδίο για τις τουρκικές επενδύσεις σε πολλαπλά επίπεδα καθώς και σε στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας!

Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι η μεγάλη ύφεση που επικρατεί στην Ελλάδα δίνει την ευκαιρία στην τουρκική πλευρά με τον μεγάλο δυναμισμό που την διακρίνει, να διεισδύσει και να καλύψει τα κενά της ελληνικής οικονομίας. Περιέγραψε δεν την ελληνική κατάσταση με ζοφερά χρώματα και με ένα πληθυσμό που γηράσκει χωρίς παραγωγική δραστηριότητα. Ήδη, όπως ανέφερε, έχουν αρχίσει η προεργασίες με την προσδοκία γρήγορης ανάπτυξης των τουρκικών επενδύσεων στον ελληνικό χώρο.

Φυσικά όλα αυτά γεννούν κάποια ερωτήματα και κάτι μας θυμίζουν.

Κάποτε ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, ο Τουργκούτ Οζάλ, είχε πει στα τέλη της δεκαετίας του ενενήντα ότι η Τουρκία δεν θα χρειαστεί να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα για να κατακτήσει τα ελληνικά νησιά γιατί μια μέρα αυτά θα πέσουν από μόνα τους στην… τουρκική αγκάλη! Τώρα όπως φαίνεται ο στόχος έχει γίνει πολύ μεγαλύτερος.

Ας όψονται αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση γιατί σε λίγο καιρό αν δεν υπάρξει κάποια αναστροφή, οι τουρκικές φίρμες όπως διατείνεται ο Τούρκος υπουργός, θα κατακλύσουν την Ελλάδα με όλες τις συνέπειες αυτή της εξέλιξης.

Το Γιουνανιστάν προ των πυλών της μνημονιακής μας συμφοράς!




ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου