Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Γκάφα ή ενοχή η δήλωση για τα θαλάσσια σύνορα;


Ελπίζουμε να πρόκειται για γκάφα. Να είπε μια ακόμη αριστερή μπαρούφα ο Αλέξης σαν κι αυτές που λέει συχνά – πυκνά. Μακάρι να μην έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του μια αντεθνική πολιτική που λέει ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα οπότε… μπάτε σκύλοι αλέστε.

Είχαμε ψυλλιαστεί ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ παίζουν αντεθνικά παιχνίδια. Το είδαμε πιο καθαρά όταν τοποθετήθηκε η απίθανη χομπίστρια, μεγαλοκυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου υπεύθυνη για το πιο κρίσιμο υπουργείο της κυβέρνησης. Το είχαμε ψιλοδεί πριν τις εκλογές με διάφορες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θράκη, τους Πομάκους ή ακόμη και για τα Σκόπια που κάποιοι τα έλεγαν και τα λένε Μακεδονία γιατί… έτσι πρέπει να λειτουργεί η αριστερά της προόδου και του ανθρωπισμού.

Η κυνική δήλωση του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού, όμως, μας επιβεβαιώνει ότι δεν έχουν οι άνθρωποι κανένα ενδοιασμό. Καμιά πατριωτική διάθεση και κανένα σκοπό να υπερασπιστούν τα εθνικά δίκαια.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του γερμανικού περιοδικού “Spiegel” ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε από τη Νέα Δημοκρατία στο φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού το «απόλυτο μηδέν», τονίζοντας: «Και βρήκαμε ένα θέμα που θα έλεγε κανείς έχει παγκόσμιες διαστάσεις, αφορά την Ελλάδα αλλά είναι ευρωπαϊκό είναι παγκόσμιο και αντί να κάτσουν να απολογηθούν για το τι έκαναν, ενώ έβλεπαν ότι θα έρχονταν τα κύματα των προσφύγων, μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε»;

Να θυμίσουμε ότι παρόμοια ρητορική ανέπτυξε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο μίλησε για μη ύπαρξη οριοθετημένων θαλάσσιων συνόρων.

«Τα σύνορα αυτά είναι σαφώς καθορισμένα επί τη βάσει ισχυουσών διεθνών συμφωνιών (Συνθήκη Λωζάννης του 1923, Πρωτόκολλο Αθηνών 1926, ιταλο-τουρκική Συμφωνία και Πρωτόκολλο 1932). Οι Συμφωνίες αυτές είναι, βεβαίως, ισχυρές και δεσμεύουν την Τουρκία, και επομένως οι όποιες εν προκειμένω αμφισβητήσεις της, είναι νομικά αβάσιμες και αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο», ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνου Κούτρα.

Έρχεται τώρα ένας πρώην πρωθυπουργός που διεκδικεί να ξαναγίνει και αμφισβητεί τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα. Αν δεν είναι μια ακόμη βλακεία ενός ανόητου νεανία που από τις καταλήψεις βρέθηκε στο Μαξίμου, τότε υπάρχει κάτι πολύ σοβαρότερο. Αν δεν είναι βλακεία είναι ενοχή. Δηλαδή τι μας λέει ο Τσίπρας; Ότι δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα; Ότι το Αιγαίο ανήκει στα… ψάρια ή μήπως μας προετοιμάζει για συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους; Ποιος είναι αυτός που επιδιώκει να αλλάξει το status quo στο Αιγαίο; Ρώτησε κανέναν; Ενημερώθηκε από τους στρατηγούς και τους ναυάρχους; Από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ή τον αρχηγό ΓΕΝ;

Ρώτησε ποτέ να μάθει για το τι υπάρχει στο Αιγαίο; Γιατί αν δεν υπάρχει τίποτε τότε τι προστάτευαν οι Έλληνες στα Ίμια; Γιατί σκοτώθηκε ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός. Γιατί σκοτώθηκε ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης; Μήπως δεν υπάρχουν και εναέρια σύνορα; Δεν υπάρχει FIR;

Ελπίζουμε να πρόκειται για γκάφα. Να είπε μια ακόμη αριστερή μπαρούφα ο Αλέξης σαν κι αυτές που λέει συχνά – πυκνά. Μακάρι να μην έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του μια αντεθνική πολιτική που λέει ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα οπότε… μπάτε σκύλοι αλέστε.

Γιατί αν σκοπίμως απάντησε έτσι τότε μαύρο φίδι που τον έφαγε.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου