Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ανθιμος:«Η Τουρκία θέλει τα νησιά μας!»


Η Τουρκία εκμεταλλεύεται το προσφυγικό ζήτημα αποσκοπώντας να δημιουργήσει κρίση στο Αιγαίο, προειδοποίησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος στο κυριακάτικο κήρυγμά του.
«Ολη αυτή η υπόθεση με τα πλοία που ξεκινάνε από την Τουρκία γεμάτα με πρόσφυγες απέβλεπε στη δημιουργία κρίσης και επέμβασης της Τουρκίας στο Αιγαίο, που το θεωρεί δικό της. Πώς αποφεύγονται αυτά; Πρόκειται για μεγάλα θέματα διπλωματίας, αλλά εμείς, ο λαός, πρέπει να γνωρίζουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανθιμος.

Σημείωσε δε ότι Αλβανοί, Σκοπιανοί και Τούρκοι «ορέγονται κομμάτια της Ελλάδας και θέλουν κι αυτοί να γευτούν Αιγαίο Πέλαγος». «Ας ζητήσουμε τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας, έχουμε χρέος να προστατέψουμε την πατρίδα μας, να σωθεί η Ελλάδα και να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση» πρόσθεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.



«Εχουμε χρέος»

Υπογράμμισε ακόμη ότι γείτονές μας κινητοποιούνται σε ΗΠΑ και Αυστραλία, με στόχο να κινήσουν νήματα εκεί και να διεκδικήσουν κομμάτια της Ελλάδας. «Θέλουν να πάμε να ζήσουμε κάτω από τον Ολυμπο, θέλουν να πάρουν νησιά μας, έχουμε χρέος να μην τους επιτρέψουμε» είπε με νόημα.

Αναφερόμενος στους πολιτικούς ανέφερε ότι αυτές τις ημέρες «βουίζουν τα αυτιά μας από όλους τους πολιτικούς ομιλητές, αλλά από κανέναν δεν ακούμε λόγια φιλοπατρίας, για την ορθόδοξη πίστη και την Ελλάδα, κανείς δεν λέει ότι είμαστε εδώ έτοιμοι να θυσιαστούμε για την πατρίδα». «Πείτε μας για τις κομματικές διεργασίες, αλλά πείτε μας τι θα κάνετε για την Ελλάδα» τόνισε.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου