Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΗΠΑ: Χάκερς υπέκλεψαν στοιχεία από 21,5 εκατ. πολίτες


Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία από περίπου 19 εκατ. άτομα οι υποκλοπές αφορούν σε αιτήσεις οι οποίες είχαν υποβληθεί για χορήγηση αδείας παραμονής ενώ τα υπόλοιπα στοιχεία αφορούν συγγενείς τους


Χάκερς κατάφεραν να υποκλέψουν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες – συμπεριλαμβανομένων αριθμών μητρώου κοινωνικής ασφάλισης – από περίπου 21,5 εκατ. άτομα τα οποία είχαν ερευνηθεί για διάφορους λόγους ασφαλείας από το 2000, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία από περίπου 19 εκατ. άτομα οι υποκλοπές αφορούν σε αιτήσεις οι οποίες είχαν υποβληθεί για χορήγηση αδείας παραμονής ενώ τα υπόλοιπα στοιχεία αφορούν συγγενείς τους.

Πηγές από τις ΗΠΑ αναφέρουν ως χώρα προέλευσης της επίθεσης την Κίνα, διαρροή την οποία η Κίνα έχει επισήμως διαψεύσει ως «απόλυτα ανακριβή και παράλογη».

Σημειώνεται πως η έρευνα για την εξεύρεση περαιτέρω στοιχείων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, με πηγές να αναφέρουν πως απτά αποτελέσματα θα υπάρχουν αρκετά σύντομα και θα είναι τέτοιου τύπου ώστε να επιτρέψουν ομοσπονδιακές έρευνες.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου