Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Υπέκλεψε το 62% κρύβοντας το «ευρώ ή Grexit»


γράφει ο Θέμος Αναστασιάδης


Είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία το να ακούς τον Αλέξη Τσίπρα να αναλαμβάνει την ευθύνη για κάτι. Πρωτόγνωρη γι’ αυτόν εννοώ.

Καθότι μέχρι τώρα για όλα φταίγανε οι άλλοι. Με επίσημη δήλωσή του στο Ευρωκοινοβούλιο μπροστά σε όλους τους λαούς της ΕΕ, ο κ. Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για το τελευταίο πεντάμηνο και μόνο, διότι πριν δεν κυβερνούσε.

Αρα λοιπόν δηλώνει επίσημα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη ότι φτάσαμε 18 ή 28 χώρες της Ευρώπης να μας δείχνουν τον δρόμο για το Grexit, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν.

Αρα λοιπόν αναλαμβάνει την ευθύνη για το ότι παραπλάνησε τον ελληνικό λαό λέγοντάς του ότι το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα δεν θέτει θέμα ευρώ ή δραχμή, και 48 ώρες μετά αποδείχθηκε ότι η μόνη συμφωνία που έχει στα χέρια του είναι ευρώ με πιο σκληρό μνημόνιο ή Grexit με δραχμή.

Και σήμερα κιόλας είπε στην Ευρωβουλή ότι ο κόσμος κατά βάθος το ‘ξερε!

Παραδέχεται δηλαδή ότι συνειδητά τον εξαπάτησε και υπέκλεψε το 62% που εξανεμίζεται ήδη λεπτό με το λεπτό.

Αρα λοιπόν ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει ακόμη την ευθύνη για τις κλειστές τράπεζες, για τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που βασανίζονται στις ουρές για εξήντα ευρώ, αν είναι δυνατόν, για τις επιχειρήσεις που χρεοκοπούν, για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που μένουν απλήρωτοι καθώς οι συναλλαγές και πληρωμές έχουν παγώσει. Κι αυτός γελάει…

Για τους άρρωστους που χαροπαλεύουν στα νοσοκομεία χωρίς φάρμακα και για τον άμεσο κίνδυνο πρωτοφανούς και ανεπανάληπτης για την ευρωπαϊκή μεταπολεμική ιστορία ανθρωπιστικής κρίσης.

Αρα λοιπόν ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει επίσης την ευθύνη για την ουσιαστική χρεοκοπία της Ελλάδος και για την τρομακτική απομόνωσή της σε όλη την Ευρώπη που βρίσκονται απέναντί μας εγκαλώντας μας για οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς.

Απορία: Και ποιος είναι ο κ. Τσίπρας που νομίζει ότι μπορεί να αναλάβει αυτές τις ευθύνες και να μην χρειαστεί να πληρώσει το κόστος; Πιστεύει ειλικρινά ότι η καταστροφή που προκάλεσε αντιμετωπίζεται με ένα «αναλαμβάνω την ευθύνη»;

Προφανώς. Και εύλογο.

Διότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται την λέξη «ευθύνη». Δεν είναι σε θέση όχι να την αναλάβει, αλλά ούτε καν να συνειδητοποιήσει το κακό που διέπραξε. Εκτός αν το καταλαβαίνει και προσπαθεί με ένα τρίτο μεγαλύτερο ψέμα να αποφύγει το προφανές αδιέξοδο. Δεν έχει νόημα. Ας σταματήσει λοιπόν εδώ διότι δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να μας βγάλει από το ευρώ. Αν τολμά ας το κάνει. Εμπρός λοιπόν. Τολμά;

Για να τον δούμε γιατί πολλές τσάμπα μαγκιές ακούσαμε απ’ τους Συριζαίους μέχρι σήμερα. Αλλιώς ας αφήσει τα πολλά λόγια κι ας υπογράψει  μόνος του αυτά στα οποία μας οδήγησε, και ας μην ανησυχεί στο ελάχιστο για την ευθύνη. Δεν χρειάζεται να την αναλάβει, θα του καταλογιστεί στο ακέραιο από τον λαό και την Ιστορία.

Υ.Γ.: Ως προς το γιατί ανακοίνωσε την καταστροφή γελώντας, προτιμούμε προς το παρόν να υιοθετήσουμε την πιο επιεική εκδοχή: Απ’ τον πανικό για τους δύο τόμους με τις λεπτομέρειες οδικού χάρτη Grexit που του παρέθεσε ο Γιούνκερ και παριστάνει ότι δεν είδε. Τι θέλει άραγε, να του θυροκολλήσουν ολόκληρη την εγκυκλοπαίδεια χρεοκοπίας της Ελλάδος που έγραψε από μόνος του αυτός και το κόμμα του σε πέντε μήνες;



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου