Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Σάββας Καλεντερίδης: Μια φιλική συμβουλή προς όλους, συμφωνούντες και διαφωνούντες: Προσοχή να μην γίνουμε Αργεντινή


Ο Τσίπρας είχε πει μακάρι να γίνουμε Αργεντινή.

Εμείς λέμε "Προς Θεού, να μην γίνουμε Αργεντινή".

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να δείξει ψυχραιμία.

Η βενζίνη είναι χυμένη, και λείπει ένα σπίρτο, που μπορεί να το ανάψει κάποιος αφελής ή προβοκάτορας - να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν κι αυτοί και καραδοκούν-, βάζοντας φωτιά σ' ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όλα αυτά τα χρόνια νομιμοποίησαν τα "σπίρτα", βρίζοντας και προπηλακίζοντας τους πάντες, που δεν ήταν σαν κι αυτούς.

Τα άτομα αυτά, αυτές τις κρίσιμες ώρες και μέρες, συνεχίζουν να βρίζουν και να βωμολοχούν εναντίον όσων έχουν άλλη άποψη.

Μην τους απαντάτε και μη ρίχνετε λάδι στη φωτιά.

Αφήστε τους να λένε.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο καλύτερο.

Τώρα, αυτές τις δύσκολες στιμγές, ήλθε η ώρα να αποβάλουμε αυτές τις νοοτροπίες, να προσέχουμε και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να δυναμιτίσει το κλίμα και να βάλει φωτιά στο σπίρτο και στη συνέχεια στη χυμένη βενζίνη που θα κάψει ολόκληρη τη χώρα.

Το ότι η Ελλάδα είναι σε κακή κατάσταση και μισοκατεστραμένη, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και χειρότερα.

Υπάρχουν εκείνοι που μας θέλουν εκτός Ευρώπης, κατεστραμένους και διχασμένους, για να μας τα πάρουν όλα, μπιρ παρά που λένε και οι Τούρκοι.

Και σ' αυτές τις στιγμές, οι καλύτεροι σύμμαχοι του Σόιμπλε και της παρέας του, είναι όλοι εκείνοι που χάλασαν τις προηγούμενες συμφωνίες, χωρίς προηγουμένως να έχουν εξασφαλίσει συμφωνία με καλύτερους όρους.

Είναι όλοι εκείνοι που δεν λένε, έστω και τώρα να αντληφθούν το λάθος και επιμένουν προκλητικά, ως εξ αντικειμένου προβοκάτορες.

Γι' αυτό απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή και αυτοσυγκράτηση.

Μην παρασύρεστε από κανέναν και ειδικά από εκείνους που ίσως θα σας πουν "να μπουκάρουμε", 'να τους κρεμάσουμε" και άλλα τέτοια, που έκαναν μέχρι χθες οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Η πατρίδα μας διέρχεται τις κρισιμότερες στιγμές στην νεώτερη ιστορία της και επιβάλλεται υπομονή, ψυχραιμία και σύνεση.

Ίσως, αν είμαστε ψύχραιμοι και σόφρωνες, να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Ίσως ήλθε η ώρα τώρα να δημιουργήσουμε το καινούργιο και το υγιές, που θα ξαναστήσει την Ελλάδα στα πόδια της.

Είναι στο χέρι μας.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου