Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Άλλες τρεις οικονομίες για τις οποίες πρέπει να ανησυχεί ο πλανήτης


Την στιγμή που όλος ο πλανήτης στρέφει το βλέμμα του στην Ελλάδα, υπάρχουν άλλες τρεις χώρες που αντιμετωπίζουν εξίσου μεγάλες ή μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις.

Σύμφωνα με την σελίδα i100 της εφημερίδας Independent, η ανθρωπότητα δεν πρέπει να ανησυχεί τόσο για την χώρα μας, η οποία διαπραγματεύεται με τους ξένους δανειστές ένα νέο σχέδιο διάσωσης, αλλά για την Κίνα, το Πουέρτο Ρίκο και την Ρωσία.

Πιο συγκεκριμένα, η Κίνα «έχει χάσει 15 Ελλάδες μέσα σε τρεις εβδομάδες», όπως έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Twitter ένας μπλόγκερ με το ψευδώνυμο Zero Hedge, για την κατάρρευση των Κινεζικών αγορών.

Όσον αφορά το Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η χώρα περνά δύσκολες στιγμές: Διαρθρωτικά προβλήματα, οικονομικά σοκ και αδύναμη δημόσια οικονομία. Όλα αυτά έχουν φέρει ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο χρέος, με τους πολίτες να επιλέγουν την μετανάστευση.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως και την Ρωσία, η οποία μέσα στο έτος έδειξε, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Alexei Kudrin, τα πρώτα συμπτώματα της οικονομικής παρακμής. Ο λόγος σύμφωνα με αναλυτές είναι οι χαμηλές τιμές πετρελαίου, το ανίσχυρο νόμισμα και οι κυρώσεις που επιβάλει η Δύση για τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου