Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Προπαγάνδα υπέρ του «όχι» με διχαστικό λόγο


Επιμένει στο δημοψήφισμα ο Αλέξης Τσίπρας


«Το δημοψήφισμα δεν αφορά την παραμονή μας στην Ευρώπη, που είναι δεδομένη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, και συνέχισε: «Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα».

Παρά τις αλλεπάλληλες δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτικών που προειδοποιούν ότι την Κυριακή η Ελλάδα ψηφίζει υπέρ της παραμονής της στην Ευρωζώνη, ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι το «όχι» δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη αλλά επιστροφή στην Ευρώπη για μια βιώσιμη συμφωνία.

 «Αν υπάρξει θετική κατάληξη στο Eurogroup θα ανταποκριθούμε άμεσα» ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια συμφωνία με βιώσιμους όρους».

«Το “όχι” δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη αλλά επιστροφή στην Ευρώπη για μια βιώσιμη συμφωνία…Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και δεσμεύομαι προσωπικά αυτές οι δυσκολίες να είναι προσωρινές» είπε ο κ. Τσίπρας και έστρεψε για άλλη μια φορά τα «πυρά» του εναντίον των πιστωτών που, όπως τόνισε, έκλεισαν τις τράπεζες.

«Η επικράτηση ακραίων κύκλων είχε αποτέλεσμα να κλείσουν οι τράπεζες για να περάσει ο εκβιασμός στον απλό πολίτη» ανέφερε, και συνέχισε: «Οι σειρήνες της καταστροφής σας εκβιάζουν και σας ζητούν να πείτε ναι σε όλα…Το όχι είναι ένα αποφασιστικό βήμα για μια καλύτερη συμφωνία. Το όχι δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη αλλά επιστροφή στην Ευρώπη των αξιών και θα οδηγεί σε μια βιώσιμη συμφωνία».

Μάλιστα, ο κ. εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στην αντιπολίτευση, ισχυριζόμενος ότι «η δημοκρατία δεν είναι πραξικόπημα, οι δοτές κυβερνήσεις είναι πραξικόπημα».





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου