Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

«Αξιοπρέπεια»… σοβιετικού τύπου


Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου βάζουν την οικονομία σε αργία, μαντρώνουν το ρευστό χρήμα και επιβάλλουν στον κόσμο συναλλαγές με πλαστικό. Τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό και όχι μόνο…

Οι δύσκολες μέρες ξημερώνουν για τα καλά. Η κυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου επιβάλλει ετσιθελικά τραπεζική αργία. Ενδεικτικό είναι ότι στα ATM θα υπάρχουν μεν χρήματα, αλλά θα μπορεί ο καθένας να σηκώνει έως 60 ευρώ, ενώ τα τραπεζικά καταστήματα θα είναι με κατεβασμένα ρολά.

Μαντρώνουν το ρευστό χρήμα και επιτρέπουν το πλαστικό χρήμα, να συνηθίζει ο λαός σιγά-σιγά σε συναλαγές με Κάρτα του Πολίτη και ό,τι έπεται.

Φέρνουν τον λαό στο αμήν για να δεχθεί ό,τι έπεται.

Άγνωστο πότε θα καταβληθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

Δραματική θα είναι η «βουτιά» στις λιανικές πωλήσεις και γενικότερα στην κατανάλωση, αφού οι ειδικές συνθήκες θα προκαλέσουν επιφυλακτικότητα αλλά και πραγματική αδυναμία στους καταναλωτές να προβούν σε αγορές.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν λιγότερες δυνατότητες βρίσκονται ευθέως εκτεθειμένες και πολλές από αυτές θα αναγκαστούν, προσωρινά τουλάχιστον, να διακόψουν την λειτουργία τους.

Εκρηκτική θα είναι η κατάσταση στον τουρισμό και ειδικά στους δημοφιλείς προορισμούς, μέχρι τουλάχιστον να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες με τους κεφαλαιακούς ελέγχους. Οι κλειστές τράπεζες θα δημιουργήσουν ουσιαστικές αδυναμίες στη λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου. Ειδικά για τον εσωτερικό τουρισμό, οι κεφαλαιακοί έλεγχοι τινάζουν στον αέρα τις διακοπές τουλάχιστον όσων Ελλήνων το προγραμμάτιζαν.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα στους εκτελωνισμούς και στις εισαγωγές προϊόντων, επειδή τα εκτελωνιστικά γραφεία δεν επιτρέπεται να πληρώσουν με μεταφορά εμβάσματος από την τράπεζα.

Άμα όλα αυτά είχαν γίνει σε άλλες περιόδους, θα είχαμε έστω ορισμένες αντιδράσεις. Ο κόσμος όμως πίστεψε σε μία κυβέρνηση, η οποία υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια και τώρα δίνει άλλη μία σφαλιάρα στην πραγματική οικονομία κλείνοντας τις τράπεζες με έλεγχο κεφαλαίου (θυμηθείτε ΕΔΩ προηγούμενο πρωτοσέλιδο).

Πρακτικές σοβιετικού τύπου! Και τώρα από τα ATM θα βγαίνει… αξιοπρέπεια.

Σε κίνδυνο εννοείται και τα εθνικά μας θέματα μαζί με την τύχη της Ελλάδας στο γεωπολιτικό γίγνεσθαι.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου