Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Τα ψέματα του Τσίπρα


Είναι ολοφάνερο, ύστερα και από το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, ότι στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου θέλουν την οριστική ρήξη με τους Ευρωπαίους και δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα.

Ο κ. Τσίπρας πρώτα επιρρίπτει όλη την ευθύνη στους δανειστές ως υπαίτιους των δεινών της χώρας μας και μετά ισχυρίζεται ότι θα καθίσει μαζί τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη Δευτέρα.

Αμετανόητος, επιμένει στο δημοψήφισμα - παρωδία που έχει στήσει και στο «όχι» που γνωρίζει πολύ καλά ότι θα βγάλει την Ελλάδα οριστικά εκτός του ευρώ, την ώρα που μας εγγυάται ότι δεν πρόκειται να φύγουμε από την Ευρώπη και να επιστρέψουμε στη δραχμή. Κανείς όμως δεν τον πιστεύει πια.

Τον πίστεψαν οι ψηφοφόροι ότι θα έσκιζε το Μνημόνιο, αλλά τους εξαπάτησε και ήταν έτοιμος να υπογράψει νέο με σκληρά μέτρα συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ. Οπως κανείς δεν πιστεύει και τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος δεσμεύεται, λέει τώρα, ότι δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων. Είναι ο ίδιος που διαβεβαίωνε ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες και δεν θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων, λίγες ώρες πριν κατεβάσουν ρολά.

Ομως οι μάσκες έχουν πια πέσει. Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός πουλάει παραμύθια, αλλά το μόνο που κάνει είναι να διχάζει την ελληνική κοινωνία στο βωμό των προσωπικών και κομματικών σκοπιμοτήτων.
Πανικόβλητος από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη και τη μαζική αποδοχή του «ναι» από κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις, ο κ. Τσίπρας κατέφυγε και πάλι στα ψεύδη στην προσπάθειά του να πείσει το λαό να προσχωρήσει στις θέσεις του.

Χωρίς να αναφέρει έστω μία φορά τη λέξη «δυστυχώς», αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες του γιατί οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, χωρίς να ζητήσει ούτε μία συγγνώμη για την ταλαιπωρία των πολιτών που συνωστίζονται στις ουρές των ΑΤΜs για 60 ευρώ και για τις λιποθυμίες των συνταξιούχων που τρέχουν να πάρουν το «φιλοδώρημα» των 120 ευρώ που απέμεινε από τη σύνταξή τους.

 Ο λαός όμως θα δώσει την απάντηση, που θα είναι καταδίκη για τον κ. Τσίπρα και τα ψέματά του, στο δημοψήφισμα της Κυριακής.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου