Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Το τελεσίγραφο της Κυριακής


Την Κυριακή μαζεύονται όλες οι χώρες της Ευρώπης να αποφασίσουν για την Ελλάδα. Η καθυστέρηση λόγω κακών χειρισμών, παχυλών υποσχέσεων και ασυνεννοησίας οδηγεί την χώρα ενώπιον όλων των χωρών, όχι μόνο της Ευρωζώνης αλλά και της ΕΕ. Όλοι θέτουν τελεσίγραφο. Όλοι θα βάλουν τους αριθμούς τους πάνω στο τραπέζι: Τόσα παράγω, τόσα πρέπει να δίνω σε μισθούς και συντάξεις.

Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι η μάχη ενάντια στους παγκόσμιους τοκογλύφους θέλει στρατηγική και όχι αλαλαγμούς μάζας, ειδικά όταν πρόκειται για μάχη με αριθμούς. Απαιτεί να παίζεις σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού. Να μην συμβιβάζεσαι αλλά να προσαρμόζεσαι. Να παράγεις, ενισχύοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας και όχι αυξάνοντας τον αργοσχολισμό εις βάρος άλλων.

Μετά τις εκλογές τα απαιτούμενα μέτρα πήγαν από το 1 δις στα 8 δις και τώρα βγαίνουν κι άλλα προς τα έξω σε σχέση με μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, εξίσωση μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά προς τα κάτω, δραστική μείωση συντάξεων άνω των 1000 ευρώ κ.α. Αν δεν τα δεχτεί η κυβέρνηση πάμε σε έξοδο από το ευρώ και σε καταστάσεις πρωτόγνωρες για όλους εμάς. Αυτό ήταν το μήνυμα των Βρυξελλών.

Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, με τις πολιτικές ευθύνες να μην είναι του παρόντος να εξετασθούν, η Ελλάδα θα έχει ούτως ή άλλως σκληρό Μνημόνιο μετά την Κυριακή.

Το ερώτημα είναι υπό ποιες κοινωνικές συνθήκες.

Οι «λύκοι» παραμονεύουν και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή. Οι «καλοί μας γείτονες» το ίδιο. Η κα Χριστοδουλοπούλου έκανε λόγο για πιθανή εξέγερση των λαθρομεταναστών λόγω πείνας.

Ας ελπίσουμε οι μέχρι τώρα επιλογές να μην οδηγήσουν την χώρα τόσο εύκολα στο έλεος των εχθρών.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου