Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν ξέρουμε ποια είναι η επόμενη κυβέρνηση αλλά ξέρουμε ποιος θα την ελέγχει


Επιστρέφει στην χώρα μας η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα γνωστή και ως «task force» προκειμένου να “βοηθήσει” τη νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων


Αυτό αποκάλυψε το βράδυ της Παρασκευής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο Νίκος Χατζηνικολάου. Όπως είπε ο σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων «ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στο τιμόνι της κυβέρνησης, το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί είναι αυτό του τρίτου μνημονίου, που είναι πολύ σκληρό και θα έχει μεγάλες κοινωνικές επιπτώσεις».


Από τον Γερμανό επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ, περνάμε στη νέα εποχή της ομάδας δράσης με τον Ολλανδό κομισάριο Μάαρτεν Φερβέι, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Αγοράς.

Θα συγγράφει ουσιαστικά τα νομοσχέδια για σχεδόν όλους τους τομείς δράσης, από τη φορολογία εισοδήματος και την αγορά εργασίας έως την ιατροφαρμακευτική πολιτική και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

Η «ομάδα Φερβέι» Θα έχει στενή συνεργασία και με την τρόικα και Θα ετοιμάζει ενδιάμεσες εκθέσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης της οικονομίας. Παράλληλα, Θα μπορεί να αναθέτει μελέτες και στο ΔΝΤ, ικανοποιώντας τη θέληση της γερμανικής πλευράς για την εμπλοκή του Ταμείου στο τρίτο μνημόνιο. Επίσης θα συνομιλεί απευθείας με το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με την επιθυμία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Οπότε… τι τις θέλουμε τις εκλογές, κυβέρνηση έχουμε την Τρόικα ΚΑΙ πρωθυπουργό έχουμε, τον Μάαρτεν Φερβέι.



© AllNewz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου