Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Και τώρα; Επιβολή χειρότερου Μνημονίου ή κατάρρευση;


Σε καθεστώς χρεοκοπίας παρουσιάζουν πλέον τα ξένα μέσα την Ελλάδα. Η Αθήνα δεν πραγματοποίησε την πληρωμή των δόσεων ύψους 1,5 δισ. ευρώ που έληγαν στις 30 Ιουνίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έτσι έληξε το πρόγραμμα στήριξης.

Στάση πληρωμών σε όλη την χώρα με την αγορά παγωμένη.

Αναμένεται η επόμενη κίνηση από το ΔΝΤ. Η Κριστίν Λαγκάρντ υποχρεούται άμεσα να ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο, όπου πιθανότατα θα αποφασίσουν να κηρύξουν τη χώρα σε καθεστώς ληξιπρόθεσμου οφειλέτη.

Άλλωστε πλέον με την ώρα να δείχνει μία μετά τα μεσάνυχτα, η χώρα βρίσκεται εκτός ομπρέλας προστασίας της ευρωζώνης και το οποίο είχε εδώ και πέντε χρόνια που ήταν σε πρόγραμμα διάσωσης.

Όπως ήρθαν τα πράγματα (σκόπιμα;) και εφόσον πλέον θέλει η κυβέρνηση να αλλάξει τα πράγματα θα πρέπει να υπογράψει τρίτο Μνημόνιο με σκληρότερα ενδεχόμενα μέτρα (ήδη η κυβέρνηση είχε προτείνει υπερυφεσιακά μέτρα 8 δις), ειδάλλως η χώρα οδηγείται σε πτώχευση.

Με νέο Μνημόνιο ή έστω αρχικά παράταση του παλιού οι τράπεζες μπορούν να ανοίξουν σε μερικές εβδομάδες, ειδάλλως πρέπει να προβούν σε κούρεμα καταθέσεων πολιτών.

Την κυβέρνηση απασχολεί περισσότερο η παράταση ή μη του ελληνικού προγράμματος, το δημοψήφισμα, το ό,τι οι τράπεζες στη χώρα παραμένουν κλειστές, χρόνος και χρήματα τελειώνουν, ενώ και η χώρα απειλείται να βρεθεί εκτός ευρώ.

Ο έλεγχος κεφαλαίων μένει ό,τι και να γίνει.

Τα διεθνή ΜΜΕ έδειχναν ρολόγια με αντίστροφη μέτρηση χρεοκοπίας, προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα κατά της χώρας και να κατηγορηθεί για την τεχνητή παγκόσμια κρίση.

Το πάτημα το έδωσε βέβαια η παρούσα κυβέρνηση με τους χειρισμούς της τους 5 αυτούς μήνες.

Αναμένουμε την συνέχεια…

Θα περάσει μέσα στο κλίμα τρόμου και απελπισίας το νέο υπερμνημόνιο ή θα οδηγηθούμε σε άλλους είδους καταστάσεις;




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου