Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ρωσία: Ποτέ δεν προτείναμε στην Ελλάδα να μπει στους Brics


«ΑΔΕΙΑΣΜΑ» ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΡΩΣΟ ΥΠΟΙΚ: «Δεν προτείναμε ποτέ στην Ελλάδα να γίνει μέλος των BRICS»


Ανελέητο είναι σφυροκόπημα της κυβέρνησης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του από πάσα κατεύθυνση.

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έφαγε ακόμα ένα χαστούκι από τη Ρωσία τη στιγμή που διακυβεύεται το μέλλον της χώρας αλλά και η παραμονή της στο ευρώ.

Την είδηση ότι η Ρωσία δεν πρότεινε ποτέ στην Ελλάδα να γίνει μέλος του Brics διαψεύδει ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντον Σιλουάνοf μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Προ ολίγων ημερών είχε ανακοινωθεί από τον υπουργό Ενέργειας, Παναγιώτα Λαφαζάνη, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις για να ενταχθεί στην Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS.

«Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο των προκαταρκτικών συζητήσεων προκειμένου να ενταχθούμε στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS ώστε η Ελλάδα μόλις ξεκινήσει να λειτουργεί η τράπεζα να γίνει ισότιμo μέλος. Θα είμαστε ένα από τα πρώτα μη ιδρυτικά μέλη» αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό οι συζητήσεις για το θέμα ήταν πολύ θετικές και ο πρόεδρος της αναπτυξιακής τράπεζας Κουνταπούρ Βαμάν Καμάθ, δήλωσε ότι θα στηρίξει την απόφαση της Ελλάδα να γίνει μέλος της τράπεζας όταν υποβάλει τη σχετική αίτηση.

Τώρα ωστόσο ο Ρώσος ΥΠΟΙΚ δηλώνει πως «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν το προτείναμε στην Ελλάδα», τονίζει χαρακτηριστικά διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου