Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Πληρωμές με αναγνώριση του προσώπου καθιερώνει η Mastercard


Με αναγνώριση του προσώπου και με το κλείσιμο των ματιών θα γίνονται πλέον οι συναλλαγές με την Mastercard


H Mastercard μελετά να προσθεσει μία νέα μέθοδο στην ασφαλή διεκπεραίωση των συναλλαγών των πελατών της. Έτσι μετά τα ήδη γνωστά -και εύκολα προσβάσιμα- Pin κάθε είδους, μετά τα δακτυλικά αποτυπώματα ήρθε η ώρα για την χρήση των... selfies ως τρόπου για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του πελάτη.

Το σύστημα θα χρησιμοποιεί έναν "ψηφιακό χάρτη" του προσώπου  και θα τον αποθηκεύει στους ειδικούς servers της Mastercard. Στην πραγματικότητα αυτό που αποθηκεύεται είναι ένας αλγόριθμος του προσώπου και όχι η πραγματική φωτογραφία του πελάτη, έτσι ώστε να είναι εύκολα αναγνωρίσιμος ανεξαρτήτως έκφρασης της κάθε στιγμής.

Οι χρήστες θα  μπορούν να κάνουν τις πληρωμές τους μέσω ενός ειδικού app κοιτάζοντας την οθόνη του τηλεφώνου τους και ανοιγοκλείνοντας τα μάτια μία φορά. Το τελευταίο κρίνεται απαραίτητο για να είναι σίγουρο ότι πρόκειται για αληθινό, ζωντανό άνθρωπο και όχι για μία φωτογραφία. Μετά την αναγνώριση του προσώπου και της επιβεβαίωσης της ταυτότητας, η συναλλαγή προχωρά κανονικά, πιστώνοντας στην κάρτα του πελάτη το ποσό της αγοράς.

Η Mastercard έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με την Google, την Apple, την Βlackberry και την Microsoft. Ενώ ξεκινά άμεσα ένα πιλοτικό πρόγραμμα δοκιμών με 500 χρήστες, υπολογίζοντας ότι θα έχει καταφέρει να είναι πλήρως λειτουργικό στις αρχές της επόμενης χρονιάς.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου